Printre ei se numără și Oleg. El a ajuns în țara noastră, împreună cu soția sa, chiar înainte de a se decreta legea marțială în Ucraina, care nu i-ar mai fi permis să-și părăsească țara. A locuit câteva zile la o familie de lângă Cluj, pentru ca apoi să plece mai departe spre Franța, unde are mai multe rude. În România a fost luat, însă, prin surprindere de prețurile foarte mari la mâncare, atât în restaurante, cât și în magazine.

Oleg a ajuns în România în primele zile în care ucrainenii și-au început exodul, chiar înainte de a se decreta legea marțială, care nu i-ar mai fi permis să plece din țară. A locuit câteva zile la o familie de lângă Cluj, pentru ca apoi să plece mai departe spre Franța, unde are mai multe rude. În România, a fost, însă, uimit de preţurile exagerat de mari din supermarketurile şi restaurantele de la Cluj. Ucraineanul spune că ar fi mâncat aproape o lună în ţara natală din banii pe care i-a plătit în România doar pentru o cină.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta. Nu știu cum trăiesc oamenii săraci”, a spus ucraineanul, potrivit adevarul.ro.

El a povestit că a mâncat împreună cu soţia într-un restaurant din Cluj şi a suferit un adevărat şoc când a văzut nota de plată.

„Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai spus el. Bărbatul şi-a amintit că în concediile petrecute în Franţa şi Italia plătea mai puţin în restaurante pentru o cină.

„Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a încheiat el.

„Aveți prețuri ca în Elveția, mai mari și decât în Franța. Nu aș putea trăi aici. Nu înțeleg cum o pot face românii, care sunt plătiți cam cu 300 de euro. Noi avem salarii și mai mici, dar nu avem prețurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a spus Oleg, potrivit adevarul.ro.