Citește și: Anorexia poate ucide: A trecut prin iad și a reușit să revină. La un moment dat cântărea 31 de kilograme|GALERIE FOTO

Simon Bramhall, în vârstă de 53 de ani, a pledat vinovat la ambele capete de acuzare (ultraj şi vătămare) pentru faptul că şi-a înscris iniţialele – „SB” – pe ficaţii a doi pacienţi aflaţi sub anestezie, fără consimţământul lor, în timpul unor intervenţii chirurgicale realizate la spitalul Queen Elizabeth din Birmingham în anul 2013. Medicul a folosit un laser cu gaz argon, instrument utilizat în chirurgie, în special pentru evitarea hemoragiilor. Iniţialele sale au fost descoperite cu ocazia unei a doua operaţii ce a fost suportată de una dintre victime, potrivit presei britanice.

Colegii medicului nu au suflat o vorbă deși erau de față la operații

Chirurgul a reuşit să rămână în libertate, fără cauţiune, până la verdictul tribunalului, ce va fi anunţat pe 12 ianuarie.  „Este un caz ieşit din comun şi complex”, a subliniat în timpul audierii procurorul Tony Badenoch, considerând că este vorba despre „o chestiune fără precedent legal în dreptul penal”. „Pledând vinovat, el a recunoscut că ceea ce a făcut nu era doar contrar eticii, ci şi inacceptabil pe plan penal”, a adăugat procurorul britanic.  Acţiunile sale, descrise de acuzare drept un abuz de putere, au fost „deliberate şi conştiente”, a mai spus Tony Badenoch. „Faptul că doctorul Bramhall şi-a gravat iniţialele pe ficatul unui pacient nu a fost un incident izolat, ci un act repetat în mai multe ocazii, necesitând competenţă şi concentrare. Acest lucru a fost făcut în prezenţa unor colegi”, a adăugat acelaşi procuror.

Citește și: