Beneficiile uleiului esențial de manuka pot fi atribuite proprietăților sale de antimătreață, antidot la mușcăturile și insectele insectelor, antibacterian, antifungic.

Acest ulei mai este și un bun antiinflamator, antihistaminic, antialergic, cicatrizant, citofilactic, deodorant și substanță relaxantă.

Manuka este una dintre cele mai noi înregistrări din cartea aromoterapiei, deoarece utilizările sale în aromoterapie au fost descoperite destul de recent.

Cu toate acestea, utilizările sale medicinale sunt cunoscute de mult timp printre locuitorii originali din Noua Zeelandă, țara din care acest copac este nativ.

Numele științific al lui Manuka este Leptospermum Scoparium, iar uleiul esențial costă uneori mai mult decât legendarul și respectat, ulei de arbore de ceai, datorită varietății sale impresionante de aplicații medicinale.

Uleiul esențial derivă din frunzele de Manuka prin distilarea cu abur.

Principalele componente ale acestui ulei sunt caryophyllene, geraniol, pinene, humulene, linalool și leptospermone.

Există un alt lucru ciudat despre acest ulei. Concentrația componentelor din acest ulei variază în funcție de înălțimea copacului în care au fost extrase frunzele.

10 cele mai bune uleiuri naturale pentru masaj la bebeluși

Uleiul esențial de manuka – 11 beneficii pentru sănătate

1. Elimină mătreața

Mătreața este cauzată de lipsa umezelii și a uleiului pe scalp, de degenerarea pielii scalpului și de infectii.

Uleiul de manuka vă poate ajuta cu toate aceste trei cauze. Aceasta va menține echilibrul de hidratare și ulei pe scalp, va opri degenerarea pielii și va lupta cu orice fel de infecție a scalpului.

Puteți beneficia de aceste proprietăți prin amestecarea cu apa de baie sau prin masaj capilar. Poate fi amestecat și cu alte uleiuri.

2. Antidot pentru mușcături și înțepături de insecte

În cazul unei mușcături de insecte sau a unei înțepături veninoase, aplicați rapid acest ulei pe locul afectat și veți descoperi că acesta va reduce durerea și umflarea locului și situația nu se va înrăutăți.

3. Bun antibacterian

Acest ulei inhibă creșterea bacteriilor în organism, cum ar fi cele care dau naștere unor infecții bacteriene în colon, în sistemul urinar, în tractul respirator și în alte zone vulnerabile.

Contribuie, în același timp, la reducerea atacurilor bacteriene, dacă nu împiedică creșterea reală.

4. Are beneficii antifungice

Este la fel de eficient în eliminarea infecțiilor fungice la fel ca în cazul infecțiilor bacteriene.

O picătură sau două acolo unde aveți nevoie și veți vedea rezultate bune, locul să se vindece rapid, fără a cheltui sume exorbitante de bani.

Cum să-ți prepari singură soluții de desfundat nasul din ingrediente naturale

5. Este bun antiinflamator

Uleiul esențial de Manuka are un caracter antiinflamator. Poate manipula eficient inflamația de aproape orice tip, fie că este vorba de tractul nazal sau respirator.

Acest ulei esential vindecă inflamația, inclusiv febra și infecția.

6. Este antihistaminic

Histamina agravează tusea și provoacă tuse rău și obositoare. Oamenii încearcă de multe ori să combine foarte ciudate medicamente pentru controlul ei.

Cu toate acestea, acest ulei reduce rapid și ușor producția de histamină și, prin urmare, oferă o ameliorare a tusei.

7. Antialergic

Reacțiile alergice nu sunt altceva decât hiper reacțiile organismului către anumite elemente străine, inclusiv polen, praf, animale de companie și multe altele.

Uleiul de manuka calmează aceste hiper reactii.

Remedii naturale pentru gingivită

8. Uleiul esențial de manuka este cicatrizant

Acest ulei ajută cicatricile și semnele de pe piele să se estompeze prin promovarea unei noi creșteri a celulelor în părțile afectate ale corpului.

El protejează rănile să nu dezvoltare infecții.

9. Citofilactic

Uleiul de manuka promovează o nouă creștere a celulelor și astfel promovează creșterea generală și vindecarea rănilor.

Acesta poate fi administrat pacienților care au suferit răni grave după un accident sau o intervenție chirurgicală.

10. Deodorant

Uleiul esențial de manuka elimină mirosul neplăcut al corpului și parfumul său creează un sentiment revigorant.

Acest lucru este foarte eficient în combaterea mirosului corporal în timpul verii fierbinți sau faci activ un sport.

11. Este relaxant

Uleiul esențial de manuka oferă un sentiment relaxat prin combaterea depresiei, anxietății, furiei, stresului, afecțiunilor și tulburărilor nervoase.

Acest lucru este bun pentru persoanele hipertensive a căror tensiune arterială se ridică la cea mai mică anxietate sau tensiune, ajutând astfel la protejarea inimii.

Alte beneficii

Acest ulei are efecte variate asupra pielii. Poate fi folosit pentru a vindeca chisturi, erupții cutanate, afecțiuni ale pielii, răni, afecțiuni și alte probleme legate de piele.

Reduce durerile la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Uleiul esențial de manuka este non-toxic, non-iritant și non-sensibilizant. Ar trebui cumpărat numai din surse sigure pentru ca produsul să fie cel original.

Poate fi folosit în amestec cu uleie esențial de salvie, geranium, lavandă, nucșoară, pin, rozmarin, ylang ylang, etc.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto