Uleiul de arahide. Știi ce este?

Uleiul de arahide este un tip de ulei vegetal.

Acesta vine într-o serie de soiuri, inclusiv rafinate, nerafinate, prăjite și presate la rece, care au mici diferențe în ceea ce privește valoarea lor nutrițională și beneficiile pentru sănătate.

În general, oamenii folosesc uleiul de arahide în gătit pentru aroma interesantă pe care o dă. Este mai sănătos decât multe tipuri de ulei.

Consumi mulți carbohidrați? Sunt mai periculoși decât grăsimile

Este cel mai frecvent utilizat în culturile asiatice, inclusiv în China și țările din Asia de Sud-Est precum Vietnamul, Laos și Cambodgia.

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale uleiului de arahide provin din diferitele sale tipuri de acizi grași, cum ar fi acidul oleic, acidul stearic, acidul palmitic și acidul linoleic, printre altele.

Deși nivelele de dezechilibru ale acizilor grași pot fi periculoase pentru sănătate, uleiul de arahide are un echilibru foarte sigur.

Vă poate stimula sănătatea într-o varietate de moduri, pe lângă beneficiile pentru sănătate din alte vitamine, minerale și compuși organici găsiți în arahide .

Uleiul de arahide. 7 beneficii surprinzătoare pentru organism

1. Controlează colesterolul

Este lipsit de colesterol, unul dintre factorii majori care contribuie la condiții complicate de inimă, cum ar fi ateroscleroza.

Eliminarea colesterolului periculos din organism poate ajuta la prevenirea unei varietăți de complicații de sănătate.

El poate reduce nivelul curent de colesterol din cauza prezenței sterolilor vegetali.

Aceste fitosteroli concurează de fapt pentru absorbția colesterolului în stomac și intestin, ceea ce vă poate reduce nivelul de colesterol cu ​​10-15%!

Quinoa, o sursă bună de proteine. 9 beneficii pentru organism și cum o consumi

2. Îmbunătățește sănătatea inimii

Uleiul de arahide contine, de asemenea, acizi grasi mononesaturati, cum ar fi acidul oleic, care cresc nivelurile de „colesterol bun”, denumit HDL, în sange.

Acest colesterol benefic vă ajută să eliminați și să reduceți colesterolul rău (LDL) și să scăpați riscul de a dezvolta boli coronariene și accidente vasculare cerebrale.

3. Este o piedică pentru cancer

Uleiul de arahide este bogat în antioxidanți polifenoli, inclusiv resveratrol.

Acest compus funcționează pentru a elimina radicalii liberi, care sunt produsele secundare periculoase ale metabolismului celular care provoacă o gamă largă de boli cum ar fi cancerul.

Studiile au arătat că trecerea la un ulei vegetal bogat în resveratrol, cum ar fi cel de arahide, vă poate reduce șansele de a dezvolta cancer, grație proprietăților sale antioxidante.

4. Reduce tensiunea arterială

Resveratrolul are o altă funcție importantă în organism.

Interacționează cu diferiți hormoni care afectează vasele de sânge, cum ar fi angiotensina, care constrictează vasele și arterele.

Prin neutralizarea efectelor acestui hormon, resveratrolul ajută la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce reduce stresul asupra sistemului cardiovascular.

Cum să NU faci pancreatită acută de sărbători

5. Previne tulburările cognitive

Boala Alzheimer este una dintre cele mai răspândite și mai tragice afecțiuni care afectează oamenii pe măsură ce îmbătrânesc.

Resveratrolul, un antioxidant multifuncțional, s-a dovedit a elimina sau încetini apariția tulburărilor cognitive cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Radicalii liberi sunt responsabili de defalcarea căilor neuronale din creier, astfel încât antioxidanții, cum ar fi resveratrolul, pot să încetinească sau să oprească acest proces foarte eficient.

6. Îngrijirea pielii

Uleiul de arahide, la fel ca multe uleiuri vegetale, este destul de bogat în vitamina E, care este o vitamină esențială pentru ființele umane.

Este deosebit de important pentru menținerea și sănătatea pielii, protejându-l de efectele radicalilor liberi care provoacă riduri, pete și alte semne de îmbătrânire prematură.

Vitamina E din uleiul de arahide vă păstrează aspectul tânăr și sănătos pe măsură ce îmbătrâniți.

Prea mult frig aduce boală

7. Stimulează sistemul imunitar

Un beneficiu final al nivelurilor impresionante de resveratrol din uleiul de arahide este imbunatatirea sistemului imunitar.

Infecțiile virale și fungice sunt deosebit de sensibile la acest antioxidant, prin adăugarea uleiului de arahide la dietă vă poate menține sănătoasă într-un alt mod, stimulând producția de celule albe din sânge pentru a îndepărta orice agent străin din organism.

Precauții

Deți tipurile de acizi grași din uleiul de arahide sunt, în general benefice, ele sunt sănătoase numai în cantități moderate.

Amintiți-vă, ele sunt, din punct de vedere tehnic, grăsimi și, prin urmare, sunt bogate în calorii.

Nu exagerați când gătiți cu ulei de arahide, deoarece poate duce la creșterea în greutate.

Obezitatea are o întreagă gamă de riscuri asociate sănătății, așa că aveți grijă și vă bucurați de mese cu responsabilitate!

Sursa foto