Mirosul puternic de fast food este doar o păcăleală

Unul dintre cele mai bune trucuri de marketing este mirosul apetisant. Mulți oameni adoră mirosul de cartofi prăjiți sau de hamburgeri, iar aceste alimente sunt impregnate special cu arome false care să te atragă. Uleiul în care sunt prăjite legumele sau carnea care se pune pe grătar trebuie să se simtă de la poștă ca să fie rentabile. În realitate, poate că nici nu ar fi atât de gustoase, dacă nu ar mirosi apetisant!

Ceaiul, mai scump decât cola

În multe localuri fast food, ceaiul sau cafeaua sunt mai scumpe decât băuturile de tip cola. Acestea din urmă stimulează apetitul și te determină să mai comanzi o porție. Ceaiul potolește setea, dar cola nu!

Cartofii prăjiți au vreo… 20 de ingrediente

Niciodată cartofii pe care îi prăjești acasă nu vor fi la fel de buni ca la fast food. Pentru că în localurile din oraș, cartofii sunt condimentați cu tot felul de arome sintetice să devină apetisanți. Și noi nu ne mai săturăm de ei!

Mâncarea de la fast food este mult mai bogată în calorii decât acum 30 de ani

Câteva studii pertinente, realizate în SUA, conform rețetelor de azi și de acum 30 de ani, au demonstrat că burgerii, cartofii prăjiți sau pizza sunt mult mai bogate în calorii. Un burger sau felie de o pizza au adunat în plus aproximativ 70 de calorii, iar o porție de cartofi prăjiți chiar… 190 de calorii. Iar acest adaos se datorează grăsimilor și ingredientelor secrete care trebuie să le facă mai gustoase. Marii jucători pe piața fast food au observat că oamenii preferă să fie totul mai gras, mai prăjit, mai sărat sau mai dulce, ca să revină cu poftă după o nouă porție.

Totul se mănâncă cu mâna

Poate că unele restaurante fast food au tacâmuri de unică folosință, dar cine le folosește? Când mănânci cu mâna, totul e mai gustos. Iar acesta este unul dintre secretele lor de marketing cele mai eficiente.

Un milkshake are de 2,3 ori mai mult zahăr decât porția zilnică admisă

Aproape toate băuturile dulci sunt mult mai dulci decât ar trebui. Când mănânci ceva sărat și picant, simți nevoia și de un desert foarte dulce. Iar frappe-urile sau milkshake-ul conțin de două sau trei ori cantitatea de zahăr admisă pentru o zi. Și sunt foarte populare pe timp de vară, când simțim nevoia să bem ceva rece, dar dulce, în loc să alegem ceva răcoritor.

sursa foto: Shutterstock