Trăsăturile feței tale sunt un produs al genelor, hormonilor și al stilului de viață, atrage atenția prof. Carmen Lefevre de la Universitatea College din London. Ea este convinsă că fața este cu adevărat o oglindă a sufletului. Și iată ce se oglindește pe chipul tău, conform celor mai noi studii științifice.

Cât de bună ești ca lider

Un studiu din 2010, la care a fost examinată o întreagă echipă de fotbal, a arătat că poți determina capacitatea unei persoane de a fi un bun lider, după lățimea frunții. Cu cât este mai îngustă, cu atât ești o persoană mai hotărâtă, mai activă, carismatică și influentă.

Keith Welker, de la Universitatea Colorado, a stabilit că trăsăturile de lider se văd cel mai bine când măsori distanța dintre urechi și distanța dintre colțul extern al ochiului și colțul buzelor. Cu cât este mai mică diferența dintre cele două distanțe, cu atât ai o personalitate mai puternică și influentă.

Ce transmit bărbații cu pomeți proeminenți

Un studiu realizat la Universitatea College din Londra arată că bărbații care au un nivel crescut de testosteron au fețe late și pomeți proeminenți. Nivelul ridicat al acestui hormon este strâns legat de virilitatea lor, dar și de agresivitatea și caracterul lor rebel și dominator. Instinctiv femeile percep acest lucru și majoritatea se feresc de acest gen de bărbați.

Indicii curioase despre trăsăturile feței tale

Ridurile îți trădează nu doar vârsta, ci și caracterul

Ridurile sunt o componentă foarte importantă când vorbim despre trăsăturile feței tale, iar acestea nu se formează doar pentru că îmbătrânești. Există așa numitele riduri de expresie și mai există și riduri care apar în urma folosirii intense a anumitor mușchi ai feței, când râdem, când plângem, când ne mirăm, când ne întristăm. Astfel, diversele emoții pe care le trăim frecvent vor favoriza anumite tipuri de riduri.

Ridurile care se accentuează pe frunte trădează faptul că ești o persoană serioasă, chiar severă, care își face mereu griji, se încruntă adesea și nu are un caracter prea deschis. Ridurile de la colțul ochilor și de la colțul buzelor arată, din contră, că ești o persoană optimistă, care râde mult, se amuză și se bucură de fiecare clipă frumoasă a vieții.

Mărimea nasului și ambițiile tale profesionale

Un studiu publicat în anul 2013 în revista americană ”Chirurgia craniofacială” a adus argumente convingătoare despre legătura dintre mărimea nasului și caracterul ambițios al unei persoane. Psihologii au studiat 1.700 de chipuri, mai exact nasul acelor persoane, și au determinat 14 tipuri de nasuri pe care le-au corelat cu diverse personalități.

Conform studiului, cu cât nasul este mai mare și mai lung, cu atât o persoană este mai ambițioasă în carieră, pentru că este interesată să câștige mai mult. Persoanele cu un nas mic și delicat sau bine proporționat nu sunt neapărat interesate de bani și nici nu au ambiția de a acumula avere. Concluzia studiului este discutabilă, dar în linii mari ea este destul de aproape de realitate.

sursa foto: 123rf.com