Puteți să faceți o excursie prin unele dintre cele mai mari colecții din lume cu ajutorul acestor muzee și tururi virtuale. Nu mai poți călători sau chiar ieși din casă, dar poți vedea lumea. Uită-te împreună cu copii tăi la tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume.

Instituțiile de top din întreaga lume au vaste arhive online, ceea ce înseamnă că puteți face o plimbare digitală prin istoria artei, dar nu numai. Există câteva expoziții fascinante la îndemână – iar toate sunt gratuite. Ia-ți o cafea, așează-te comod pe canapea și pregătește-te să faci câteva tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume.

Citește și: Ce faci când carantina îți strică planurile de vacanță

Tururi muzeale virtuale în întreaga lume. British Museum, Londra

British Museum, deschis în 1759, a fost primul de acest gen care s-a deschis publicului din întreaga lume. Este un muzeu fascinant care îți oferă o poartă către întreaga lume. Poți călători, cu ajutorul lui și cunoaște civilizații din Africa, America, Asia, Oceania și Europa.

Vizitează British Museum

Muzeul Solomon R. Guggenheim, New York

Mii de persoane vizitau muzeul Guggenheim în fiecare zi doar pentru a explora clădirea sa epică, creată de Frank Lloyd Wright. Datorită acestui tur Google Street View, încă poți rătăci prin sălile sale de pe canapeaua ta. Observă și cel mai importante piese ale muzeului de artă postmodernă, conceptuală și instalațiile. Mergi apoi la pagina de pornire pentru a răsfoi date despre întreaga colecție.

Tur virtual al Muzeului Guggenheim

Tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume. Muzeul d’Orsay, Paris

Ți-ar plăcea o excursie la Paris? Oui, Oui! Acest mare muzeu deține cea mai mare colecție de lucrări impresioniste și postimpresioniste din lume. Le poți vedea îndeaproape pe cele mai bune dintre ele datorită galeriilor interactive cu van Gogh, Cézanne, Degas și multe altele.

Fa cunostinta cu povestea lui Vincent van Gogh!

Tur virtual al Musée d’Orsay

Tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume. Galeria Uffizi, Florența

Poți parcurge peste 300.000 de lucrări în arhivele digitale ale Uffizi, coșul de artă din arta renascentistă din Florența. Botticelli, Titian și Canaletto – toți marii pictori sunt aici. clic pe HyperVisions pentru tururi cu ghidate pe anumite teme, cum ar fi îngerii, epifania și „viziunea interculturală”.


Tur virtual al Galeriei Uffizi

Tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume. Muzeul relațiilor rupte, Zagreb și Los Angeles

Acesta ar putea fi un subiect sensibil pentru cupluri în timp de carantină. Muzeul relațiilor rupte aruncă o privire nostalgică asupra vechilor iubiri – și este într-adevăr destul de frumos. Fiecare articol afișat reprezintă fostul donator, iar poveștile din spatele lor pot fi și comice, dar mai ales dramatice sau chiar tragice.

Tur virtual al Muzeului Relațiilor Rupte

Tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume. Muzeul Picasso, Barcelona

În afară de un vast catalog online al celor mai bune piese ale lui Pablo, Muzeul Picasso oferă un tur în 360 de grade a unora dintre cele mai bine conservate arhitecturi medievale din Barcelona.

Tur virtual al Muzeului Picasso

Tururi virtuale ale muzeelor ​​din întreaga lume. Muzeul Palatului Național, orașul Taipei

Mergi la o vânătoare de comori în Muzeul Palatului Național din Taiwan, care găzduiește o colecție masivă de artă și artefacte chinezești din neolitic până în epoca modernă. Alege dintr-o selecție de tururi ghidate și clic pe orice obiect care îți trezește interesul în timp ce te plimbi.

Vizitează Muzeul Palatului Național, Taipei

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi Muzeul Louvre din Paris – curiozități despre cel mai vizitat muzeu din lume!

Citeşte şi despre Palatul Luxembourg și grădinile sale!

Vezi şi Castelul Hohenzollern – Germania – un loc de poveste, încărcat de istorie!