Ministerul Apărării din Ucraina publicat pe pagina sa de Twitter imagini cu echipamentul capturat de la soldații ruși. Printre acestea se află căști din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, măști de gaze și o căciulă Ushanka, care arată starea deplorabilă a armatei lui Putin.

castiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

                     


Liderii occidentali și ucraineni au emis recent avertismente legate de faptul că Putin se pregătește să folosească arme chimice, iar măștile de gaze din dotarea trupelor ruse sugerează că este pregătit un posibil atac de acest gen.

Volodymyr Zelenski a declarat ieri că amenințarea ca forțele ruse să folosescă în curând arme chimice este „foarte reală”.

În discursul către națiune difuzat seara trecută, președintele Zelenski s-a adresat sarcastic trupelor ruse, întrebând unde plănuiesc să desfășoare aceste atacuri.

„— Unde vor lovi cu arme chimice?”, el a întrebat. „La maternitatea din Mariupol? La biserica din Harkov? Spitalul de copii Okhmadit? Sau la laboratoarele noastre, care există încă din vremea sovietică și lucrează la tehnologie obișnuită, nu la tehnologie militară?”

Ieri, Rusia a acuzat Ucraina că a pregătit o lovitură cu arme chimice fără aduce nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor sale, iar oficialii occidentali se tem că aceste acuzații aduse de Rusia ar putea fi folosite ca pretext pentru propriul lor atac.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a susținut că Ucraina conduce laboratoare de arme chimice și biologice cu sprijinul SUA, acuzații care au fost respinse de Occident.

Rusia a folosit otrava mortală Novichok în 2018, în încercarea de a asasina un dezertor care locuiește în Salisbury, Anglia.

De asemenea, Rusia este suspectată că a folosit o otravă similară împotriva liderului opoziției Alexei Navalny în 2020.

Citește și: Zelenski, apel disperat după ce rușii au atacat centrala nucleară: „Europeni, treziţi-vă, vă rog! ”

xLa ce distanță ar trebui să fim pentru a supraviețui unei explozii nucleare? Concret, ce putem păți în diferite situații

xAlimente și medicamente pentru trusa de supraviețuire