Atenție! Chiar dacă folosești trucuri care scad febra și remedii simple pentru a trata febra natural, dacă aceasta nu scade după 2-3 zile de tratament sau dacă depășește 40 ° C sau există alte simptome sau patologii asociate, ar fi bine să mergi la medic. De asemenera, copiii sub 3 luni, cu peste 38° C, trebuie consultati de medic. De asemenea, copiii sub 3 ani cu febră, dar fără simptome de răceală sau gripă, ar trebui duși la consult.

Citește și: Aceste antibiotice naturale luptă împotriva infecțiilor

Trucuri care scad febra. Bea lichide

Întotdeauna când ai febră, trebuie să bei multe lichide. Dacă este vorba de un copil și riscă mai ușor să se deshidrateze, dă-i o soluție de rehidratare orală (disponibilă pe piață) împreună cu apă călduță, din când în când. Mai sunt indicate lapte la temperatura camerei, apă de nucă de cocos, suc de fructe făcut în casă. Bolnavul poate mânca fructe bogate în apă, suc de roșii și iaurt. Din cauza febrei și a disconfortului asociat, copiii pot refuza cantități mari de lichid la un moment dat. Deci, dați-le mai des cantități mai mici.

Trucuri care scad febra: Odihnește-te

De asemenea, dormind, corpul va avea energia și timpul necesar pentru a lupta împotriva germenilor patogeni. Deci, este important ca bolnavul să se odihnească sau să doarmă cât mai mult posibil. Dacă micuțlul nu este în stare să doarmă sau nu poate sta într-un loc o perioadă lungă de timp, alege activități care pot restricționa mișcarea, cum ar fi coloratul, rezolvarea puzzle-urilor sau jocul cu o jucărie preferată. De asemenea, poți să-l lași să vadă filmele sau videoclipurile preferate.

Citește și: Trucuri ingenioase ca să nu mai rămâi fără energie după-amiaza

Trucuri care scad febra. Nu supraîncălzi camera

Chiar dacă noi avem tendința de a supraîncălzi locul în care stă un bolnav, o cameră prea călduroasă nu este prielnică atunci când ai febră. Temperatura camerei nu trebuie să fie prea mare, dar nici prea mică. Încearcă strezi o temperatură confortabilă între 21 ° și 23 ° C. Dacă utilizezi un ventilator, menține-l la o setare scăzută. Asigură-te că bolnavul nu se culcă direct sub ventilator.
La fel, dacă utilizezi un aparat de aer condiționat.

În același timp, este bine să fie îmbrăcat în haine ușoare și lăsă-l să doarmă doar cu o pătură ușoară. Împachetarea copilului bolnav cu straturi de haine sau pături suplimentare poate crește temperatura.