Pentru că este o investiție serioasă, achiziționarea unui telefon nou ar trebui făcută ținând cont de anumite criterii: care sunt caracteristicile de bază, ce autonomie are bateria, în ce măsură este compatibil cu alte gadgeturi etc.

Noul smartphone achiziționat vine la pachet cu câteva accesorii, precum un încărcător, un cablu de date sau căști, însă există unele obiecte suplimentare de care vei avea nevoie și pe care este recomandat să le incluzi încă de la început în bugetul pentru telefonul mobil.

Unele dintre aceste accesorii au rol de protecție, altele au menirea de a-ți ușura viața și de a face ca folosirea telefonului mobil să fie mai simplă ca oricând. 

1. Folie de protecție 

Fiecare nou model de telefon promite o mai bună rezistență la zgârieturi decât ultimul comercializat. Cu toate acestea, după ce va sta câteva luni prin buzunare și prin poșete, alături de chei și pixuri, noul tău telefon ar putea să arate ca unul vechi de cel puțin cinci ani. De aceea, este necesar să îi protejezi ecranul încă de la început, astfel încât dacă la un moment dat vei dori să îl vinzi, valoarea lui pe piață să fie una ridicată în continuare. Drept urmare, verifică ce modele de folii de sticla se potrivesc pentru noul tău telefon, astfel încât ecranul sa fie protejat, iar vizibilitatea perfectă. Acestea se adaptează cu precizie conturului dispozitivului și nu modifică funcționalitatea sau sensibilitatea display-ului, rolul lor fiind acela de a oferi protecție ecranului.

2. Baterie externă

Indiferent cât de bună ar fi autonomia bateriei telefonului tău, sunt mari șanse ca, într-o zi aglomerată, dispozitivul să își piardă rapid din energie și să aibă nevoie de o nouă încărcare. Bateriile externe sunt cele mai bune soluții pentru a fi sigură că nu rămâi fără telefon în mijlocul zilei. Datorită avansului tehnologic, pe piață sunt în prezent multiple modele de baterii externe. Unele dintre ele de dimensiuni mici, care se potrivesc fără probleme în orice poșetă și pot fi folosite pentru cel puțin o încărcare, altele de dimensiuni mai mari, cu autonomie pentru mai multe reîncărcări rapide.

3. Căști bluetooth

Principalul avantaj al unei perechi de căști bluetooth este că nu te mai încurci în fire. De asemenea, arată mult mai bine din punct de vedere estetic și le poți folosi cu ușurință în mai multe situații. De exemplu, folosind astfel de accesorii, e mai simplu să alergi în parc, să faci sport sau să asculți muzică pe stradă. În plus, poți vorbi la telefon fără probleme chiar și atunci când ești la volan. Un alt avantaj al acestor accesorii pentru smartphone este că pot funcționa până la o distanță de cel puțin zece metri, astfel că, dacă, de exemplu, ai pus telefonul la încărcat într-o cameră și trebuie să mergi la bucătărie să pregătești cina, dar vrei să asculți în continuare muzica preferată în căști, poți face acest lucru fără probleme. 

Accesoriile necesare pentru telefonul mobil depind foarte mult de stilul de viață și de frecvența cu care folosești acest dispozitiv. Pe lângă bateriile externe, de exemplu, există multe alte dispozitive de reîncărcare a telefonului care pot fi utile în cazul unei persoane dependente de smartphone. Totodată, pe lângă foliile de sticlă, poți alege și o husă, care să protejeze întregul dispozitiv, un accesoriu care să nu fie prea voluminos, dar să fie estetic.

Sursă foto: GaudiLab/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Mobiup.ro