Timpul petrecut în izolare, lipsa sportului constant și alimentația continuă, sigur nu au avut un efect benefic asupra organismului tău, așa că mersul pe bicicletă este o alternativă relaxantă pentru mișcare în aer liber și aventură aproape de casă.

Pentru pasionații de mersul pe bicicletă, traseele de bicicletă de lângă Bucureşti pot oferi aceleaşi satisfacţii şi aventuri celor care acum descoperă plăcerea mersului pe două roţi.

Îți propunem câteva trasee ușoare de făcut cu bicicleta pe lângă București, locuri frumoase și deosebite din România, numai bune pentru o plimbare.

Top 10 trasee pentru bicicletă pe lângă București

1. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Mogoșoaia, Palatul Mogoșoaia

Traseul pentru bicicletă Mogoșoaia – Palatul Mogoșoaia are o distanță totală de 56.2 km și poate fi parcursă în aproximativ 4 ore.

Palatul Mogoșoaia din localitatea Mogoșoaia, aflată la aproximativ 15 kilometri de București pe drumul spre Târgoviște este o destinație perfectă pentru mersul cu bicicleta.

Palatul Mogoșoaia se află în localitatea Mogoșoaia, la aproximativ 15 kilometri de București. Palatul a fost ridicat până după anul 1702 de către Constantin Brâncoveanu într-un stil arhitectural românesc renascentist, stilul brâncovenesc, îmbinând elemente venețiene cu elemente otomane, fiind similar cu Palatul de la Potlogi. Timp de 120 de ani Palatul Mogoșoaia a fost al Familiei Brâncoveanu, urmând apoi sa devină proprietatea Familiei Bibescu.

Curtea Palatului Mogoșoaia este animată și colorată. Elevii proiectului GROW din cadrul AIESEC București împreuna cu Primăria Municipiului București organizează aici Global Village (Satul Global), un eveniment de prezentare a 21 de culturi din toate colțurile lumii.

Complexul de la Mogoșoaia are mai multe clădiri: Palatul Mogoșoaia construit de Constantin Brâncoveanu, cuhnia (bucătăria brâncovenească) aflată în curtea palatului, turnul porții, Capela Gheorghe Bibescu care adăpostește mormintele Familiei Bibescu, serele, Biserica „Sfântul Gheorghe” aflată în afara curții palatului.

Cu atâtea obiective senzaționale de vizitat și cu un drum ușor accesibil, trebuie să încerci acest traseu cu bicicleta.

Cum inveti sa mergi pe bicicleta. Cele mai bune sfaturi

2. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Pădurea Cernica

Despre Cernica şansele sunt ca şi cel mai începător biciclist să fi auzit deoarece este o destinaţie populara pentru bicicliştii din Capitală şi un loc unde se organizează o mulţime de concursuri de mtb, precum Rocket Bike Fest.

Startul traseului se află la 15 km est de Bucureşti în dreptul mănăstirii Cernica. Lungimea acestui traseu este de doar 27 km cu o diferenţă de nivel de 206 m. Tura este uşoară şi integral offroad cu o rampă medie de 1,4%. La un moment dat se urcă pe o înclinaţie de 11% însă pentru o scurtă distanţă. Traseul poate fi catalogat drept „fun” şi potrivit pentru cei care acum încep să înţeleagă cum este cu aderenţa pe pietriş, pământ sau noroi.

În acest traseu pentru bicicliştii din Bucureşti, găsiți ca destinaţie și Mănăstirea Cernica.

În funcţie de direcţia din care veniţi, se iese din Bucureşti fie pe Şoseaua Pantelimon, fie pe Şoseaua Vergului şi se merge drept pe Şoseaua Cernica, fără probleme.

Drumul este foarte ok, şoseaua este lată şi se circulă bine. În funcţie de punctul de plecare şi de viteza de pedalat, nu ar trebui să faceţi mai mult de o oră de la ieşirea din oraş până la Cernica.

Pe acest traseu vă puteți odihni pe malul lacului, vizitata mănăstirea şi muzeul, iar dacă doriţi, puteţi cumpăra produse bio, din gospodăria mănăstirii: lapte, telemea, ouă de prepeliţă şi alte câteva bunătăţuri naturale.

3. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Lacul Snagov

Un alt traseu plăcut cu bicicleta pe care îl poți face începând din București, de la Arcul de Triumf, către Casa Presei Libere și spre Săftica, lăsând în spate Muzeul Satului. După kilometri întregi de pedalat, ajungeţi la Săftica, iar cei care vor să facă un popas se pot odihni câteva minute la Ghermăneşti, o zonă încântătoare şi verde. Aici sunt amenajate piste pentru biciclişti pe trotuare, iar pe marginea drumului, din loc în loc, sunt amplasate terase la care puteţi să vă răcoriţi cu o apă rece sau cu un suc.

De aici, drumul cu bicicleta continuă până la Snagov, destinația finală unde te poți bucura de locuri amenajate pentru plimbare cu bicicleta, relaxare sau chiar pentru a organiza un picnic. Peisajul este încântător, lacul fiind încărcat cu nuferi.

Snagovul fiind o adevărată atracţie pentru turişti, au fost amenajate locuri în care vă puteţi lăsa bicicletele. Apoi, puteţi alege să vă plimbaţi prin pădure sau să organizaţi un picnic.

4. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Tâncăbeşti, Periş, Cărbunari

Puţin mai departe de Bucureşti, la 30 km nord pe DN1, se află începutul buclei Tâncăbeşti, Periş, Cărbunari. Este un traseu care cuprinde şi macadam aşadar este recomandat să fie parcurs cu un mtb sau ciclocros. Cu ceva mai multă vreme în urmă nu exista nici pod peste râul Ialomiţa, iar traversarea apei presupunea puţină aventură, însă acum avem pod, iar traseul poate fi unul foarte bun şi pentru antrenament.

Plecarea se face spre est, spre Periş, apoi nord Cărbunari după care eşti înapoi spre DN1. Odată intraţi pe DN1 o vom lua spre sud pentru a ne reîntoarce în Tâncăbeşti de unde am plecat mai devreme. Deşi pe DN1 traficul nu este ceva de speriat pentru cicliştii avansaţi este bine ca dacă în grup există şi începători aceştia să fie însoţiţi de ciclişti cu experienţă pentru ca toată lumea să fie iniţiată corect în pedalarea pe drumurile naţionale.

Vezi ce parcuri nationale din Romania poti cutreiera in vacanta!

5. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Pădurea Băneasa

Următoarea destinație de mers pe traseu cu bicicleta este una dintre cele mai cunoscute de până acum.

Aproape de București, imediat în Pădurea Băneasa, ai posibilitatea să te bucuri de o zonă de aproximativ 900 de hectare, un spațiu generos pentru un traseu fascinant cu bicicleta.

Este locul perfect atât începătorii, cât și avansații în ciclism, deoarece traseul îți pune la dispoziție suficient spațiu deschis pentru a efectua orice manevră vrei.

6. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Pădurea Comana şi pădurea Călugăreni

Destinația Comana şi Călugăreni este populara printre bicicliştii din Capitală. Aici se organizează şi cunoscuta serie de concursuri de mtb Comana Bike Fest. Startul acestei ture se află la 35 km sud de centrul Bucureştiului.

Tura are o lungime de 32 km şi o diferenţă de nivel de 248m, cu alte cuvinte este un traseu uşor pentru orice vârstă şi antrenament cu plecare şi sosire la Mănăstirea Comana. Prima parte se desfăşoară pe traseul lung al concursului Comana Bike Fest.

Întoarcerea este pe drum asfaltat în mare parte (DJ603). Traseul traversează pădurea Comana pe drumuri înguste de pământ şi poteci, trece pe lângă localitatea Mihai Bravu şi ocoleşte Lunca Neajlovului şi Lacul Comana. Ceva atenţie este necesară după Mihai Bravu când se coboară în luncă, care este ocazional inundată, iar continuarea spre Pădurea Călugăreni presupune traversarea unui canal de irigare.

După ce se traversează şi pădurea Călugăreni se ajunge în localitatea Crucea de Piatră. Întoarcerea se face pe DJ603. Atenţie în pădure pe potecile înguste, iar pe ploaie traseul devine mai dificil din cauza noroiului.

Dacă vrei o plimbare cu bicicleta mai lungă, dar relaxantă și extrem de frumoasă lângă București, atunci Parcul Natural Comana este opțiunea perfectă.

7. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Moara Vlăsiei, Căldărușani

Traseul este prin pădure, cu o pantă care urcă după lacul Căldărușani. Este un peisaj pitoresc și un loc foarte bine întreținut, numai bun pentru mersul pe bicicletă.

Din Moara Vlăsiei se merge către Mănăstirea Căldărușani, unde merită să faceți o mică abatere de la traseu și să vizitați această mănăstire.

Drumul până în Lipa este prin pădure. În Lipia se face dreapta și se merge spre Balta Neagră prin padure.

În Sitaru merită să vă abateți spre nord câțiva kilometri până la mănăstirea Sfântul Nicolae Sitaru, înconjurată de pădure și cu o curte tare frumoasă, umbroasă și bine întreținută.

8. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Bucla Căldăruşani

O tură foarte frumoasă la 36 km nord-est de Bucureşti la fel de bună pentru oricine nu a mers încă suficient de mult pe bicicletă. Acum are această oportunitate pe traseul lung de 60 km. Tura nu dispune de diferenţă de nivel notabilă însă lungimea traseului ii poate pune la încercare pe unii. Este un traseu destul de lung, dar pentru că nu oferă provocări speciale acesta poate fi parcurs şi de bicicliştii fără experienţă notabilă.

Traseul începe de lângă Mănăstirea Căldăruşani şi trece prin mai multe sate de câmpie înainte de a urmări râul Prahova şi câteva lacuri din zonă. Chiar dacă traseul nu este unul greu totuşi lungimea de 60 km, în special pe vreme călduroasă, este posibil să pună la încercare rezistenţa câtorva din bicicliştii cu o condiţie fizică mai puţin dezvoltată. Aşadar asiguraţi-vă că aveţi la voi suficiente lichide pentru hidratare şi gustări pentru energie.

9. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Parcul Edenland

Un traseu relaxant de făcut cu bicicleta la aproximativ 30 de kilometri de București este Parcul Edenland.

Pe traseul ăsta poți evada din București plecând din Pipera, prin Tunari și Balotești, cu destinația finală parcul de aventură Edenland timp de vreo trei ore de mișcare pe bicicletă, dus-întors, la un ritm de 10-13 km/h și vreo 1 000 de calorii arse.

Mersul pe șosea, lejer, printre sate, cu priveliște la câmpul cu rapiță și maci și admiratul avionelor care se lansează de pe Otopeni, este un vis pentru bicicliștii dornici de relaxare și o mică escapadă în aer liber.

Oadată ajunși la Edenland, te vei simți ca la Mecca. Vei fi întâmpinat de pădure, răcoare, iarbă verde udne te poți odihni și relaxa în voie, iar pentru doritorii de o mică gustare, aici vei găsi și câteva restaurante udne te poti delecta cu preparate pe guntul tău.

10. Trasee pentru bicicletă pe lângă București – Bucla Cornăţelu

Cel mai îndepărtat de Bucureşti este traseul Cornăţelu, la 58 km nord vest de Capitală, spre Târgovişte.

Acesta este un traseu relativ lung, de 58 km, însă amplasat în întregime la câmpie. Suprafaţa de rulare variază de la asfalt la forestiere şi drumuri de ţară în proporţie de aproximativ 50-50%.

Există şi o scurtă secţiune mai interesantă de aproximativ 4 km prin pădure unde vă puteţi exersa abilităţile de navigare însă în rest tura nu prezintă provocări. În funcţie de şansă şi condiţiile meteo poţi avea „norocul” să prinzi pe traseu vânt puternic.

Vezi care sunt cele mai bune campinguri din Romania!

Exploreaza aceste trasee usoare cu bicicleta langa Bucuresti sau chiar și aceste trasee cu bicicleta in Romania

Vezi și cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti

Citește și:

Viața în mijlocul naturii: activități interesante pe care să le faci când vrei să petreci timp în aer liber

Lista de hobby-uri de practicat cu soțul

Cascade din România. Topul celor mai impresionante cascade din țară