Decolorează părul treptat

Dacă ți-ai dori să încerci o nuanță mai deschisă decât culoarea naturală a părului tău, este recomandat să faci decolorarea treptat. Specialiștii recomandă să optezi pentru câte o nuanță de maximum 2 ori mai deschisă de fiecare dată când îți vopsești părul. Astfel, vei ajunge încet, dar sigur la rezultatul pe care ți-l doreai, fără să expui părul riscului de a se degrada. 

 

De asemenea, în această perioadă, dar și după trebuie să folosești tratament par pentru strălucire și hidratare. Vopseaua are tendința de a deshidrata firul de păr și de a-l face mai predispus ruperii, așa că, un tratament potrivit pentru tipul tău de păr te va scăpa de griji.

Alege soluția potrivită

Trebuie să-ți setezi un obiectiv pentru schimbarea pe care ți-o dorești. Dacă vrei să te vopsești pentru a ascunde firele albe, cea mai bună soluție este să încerci șuvițele blonde. Pentru că firele albe se vor combina perfect cu șuvițele, alege ceva îndrăzneț pentru primăvară și decolorează-ți părul în întregime. 

De asemenea, o altă tehnică extrem de populară încă este balayage. Însă, de regulă, șuvițele vopsite în acest stil nu ajung până la rădăcini, așa că firele albe pot rămâne încă vizibile, Cea mai bună soluție este să alegi o nuanță de blond pentru rădăcini și una mai deschisă pentru șuvițe.

 

Nu spăla părul înainte

Unul dintre cele mai importante sfaturi dacă vrei să te vopsești este evitarea spălării cu 24-48 de ore înainte de a te vopsi. Anumite culori pot fi aplicate și acasă, dacă te simți suficient de încrezătoare, însă, dacă vrei ceva special, va trebuie să apelezi la serviciile unui profesionist. 

 

Trebuie să știi că scalpul este la fel de sensibil precum restul pielii tale, iar, atunci când te speli pe cap cu șampon, înlături o mare parte din uleiurile care îl protejează. Indiferent de felul în care alegi să te vopsești, trebuie să faci tot posibilul să eviți distrugerea firelor de păr.

Alege culoarea în funcție de nuanța pielii

Dacă îți dorești doar să faci o schimbare sau să-ți împrospătezi lookul, poți alege o culoare subtilă, care se potrivește nuanței pielii. De exemplu, dacă îți place cum arăți când porți bijuterii de argint, înseamnă că tonul pielii tale este mai rece și ai putea încerca să-ți vopsești părul blond, roșu sau șaten auriu. 

Dacă bijuteriile de aur sunt mai pe gustul tău și îți complementează nuanța pielii, părul tău va arăta minunat în nuanțe precum blond platinat sau șaten ciocolatiu.

 

Cere sfatul unui profesionist

Oricând ai dubii în privința vopsirii părului, poți apela la un profesionist printr-o simplă programare la coafor. Hairstylistul te poate informa cu precizie când vine vorba de culorile care ți s-ar potrivi și felul în care va reacționa părul tău. Atunci când îți dorești o anumită culoare pe care o adori, asta nu înseamnă că ți se va potrivi sau că va fi ușor să o încerci. 

 

De exemplu, un păr brunet închis va fi greu de decolorat și poate presupune un procedeu agresiv pentru structura firului de păr. Aici intervin cunoștințele și expertiza unui hairstylist în tot ceea ce înseamnă colorare. El poate să te îndrume spre alegerea unei nuanțe mai potrivite sau să te pună în temă în legătură cu procesul de decolorare și ce implică acesta.

 

O schimbare este întotdeauna binevenită, iar, dacă vrei să începi primăvara cu mai multă încredere în tine, nu ezita să faci ceea ce-ți dorești. Nu uita însă că vopsirea părului implică informare și grijă față de podoaba ta capilară. Nu ezita să ceri sfaturile unui profesionist atunci când ai dubii și nici să-ți protejezi temeinic părul după vopsire.

 

Sursa foto: pexels.com

Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora