Cele mai multe uleiuri organice sunt o adevărată comoară pentru piele. Hrănesc, hidratează, previn iritațiile, accelerează vindecarea unor răni superficiale și ameliorează cicatricile.

Dacă le folosești vara, când mergi la plajă, zi de zi, vei observa că pielea ta va fi ferită de arsuri și că va rămâne mai catifelată, chiar dacă ai stat toată ziua în marea sărată sau în piscina plină de clor.

Iată cele mai bune uleiuri organice care te ajută să te bronzezi frumos și care te și protejează.

Uleiul din semințe de morcovi

Este similar unei creme de plajă cu factor de protecție 40. Conține un procent ridicat de betacaroten, vitamina A, E și B, precum și alți antioxidanți care ajută la repararea și elasticitatea pielii. Este unul dintre acele uleiuri organice de top care îți păstrează pielea sănătoasă și te ajută să capeți o culoare brun-aurie la plajă.

Uleiul din semințe de zmeură

Are un factor de protecție 50, în primele minute de la folosire, și este la fel de eficient ca o loțiune cu SPF 30 la jumătate de oră de la aplicare. Studiile au demonstrat că acest ulei are capacitatea de a absorbi razele UVA și UVB, protejând pielea de arsuri la plajă. Este foarte bogat în vitamina E care protejează pielea și o menține tânără mai mult timp. Are proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante.

Uleiuri organice bune la plajă

Uleiul din germeni de grâu

Are un factor de protecție 20 în primele minute de la aplicare și păstrează pielea elastică și catifelată. Previne îmbătrânirea prematură a pielii, mai ales dacă îți place să te bronzezi frecvent, menține nivelul de colagen și menține pielea hidratată la exterior, astfel că nu te vei mai arde la soare.

Uleiul de cocos

Are un factor de protecție cuprins între 6 și 10, face pielea mai catifelată și repară arsurile sau iritațiile superficiale. Tonifică pielea și o menține elastică, previne îmbătrânirea și apariția ridurilor pentru o perioadă lungă de timp și îi conferă strălucire.

Uleiul de Shea

Este derivat din untul de Shea și are proprietăți miraculoase pentru piele. Are un factor de protecție de aproximativ 10, menține elasticitatea pielii, previne ridurile și îmbătrânirea prematură cauzată de razele ultraviolete. Datorită conținutului ridicat de vitamine, se numără printre cele mai bune uleiuri organice care mențin elasticitatea pielii.

sursa foto: 123rf.com