Degetele mici de la mâini sunt strâmbe

Unii dintre noi pot observa că au câteva trăsături fizice stranii și anume degetele mici de la mâini crescute strâmb, ușor depărtate de celelalte. Dacă ai această trăsătură ieșită din comun, trebuie să știi că este genetică. Verifică mai întâi degetele părinților și ale bunicilor pentru că sunt cel puțin 50% șanse ca unul dintre ei să aibă degetele mici strâmbe, ca și tine.

Chelia din creștetul capului

Mulți bărbați suferă de această problemă începând cu vârsta de 30 sau 40 de ani, dar de cele mai multe ori ea apare atât de devreme pentru că este moștenită. Iar chelia se moștenește de la bunicul din partea mamei, prin mamă.

De obicei, la femei nu se vede tendința de chelie pentru că ele nu își pierd părul din creștetul capului decât după vârsta de 75 – 80 sau chiar 90 de ani. Bărbații, în schimb, pot fi afectați de acest defect genetic mult mai devreme și cu efecte ireversibile.

Al doilea deget de la picior, neobișnuit de lung

Între 3 și 20% din populație are al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare. Aceasta este una dintre trăsăturile fizice stranii pe care le moștenim de la părinți și care este numită în medicină degetul lui Norton, după numele unui ortoped care a studiat fenomenul. Se pare că această trăsătură este legată cumva de simțul echilibrului.

În Grecia antică, al doilea deget mai lung de la picior era considerat foarte estetic și multe statui din acele vremuri aveau degetele imediat următoare după degetele mari mai lungi cu aproape un centimetru.

Trăsături fizice stranii. Un smoc de păr alb în frunte

Câțiva dintre noi, foarte puțini, se pot naște cu petice de fire albe în frunte, la tâmple sau în creștet sau chiar în sprâncene. Aceste trăsături fizice stranii sunt moștenite de la unul dintre părinți și pot fi însoțite și de alte boli de piele care pot fi moștenite precum psoriazisul. Peticele de păr alb poartă numele științific de polioză.

Surditatea bruscă la sunete puternice

Unii dintre noi dezvoltă brusc o surditate stranie atunci când se află aproape de surse de sunete puternice cum ar fi boxele de scenă la un concert sau bormașinile de pe un șantier. Peste 70% dintre persoanele care asurzesc când sunt bombardate cu sunete puternice au această trăsătură moștenită de la părinți și este o formă de protecție față de zgomotele asurzitoare care pot bruia activitatea creierului.