Iată un top al celor mai îndrăgite insule grecești și motivul pentru care toată lumea vrea să le vadă.

05 skiathosSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 

 

 

5. Insula Skiathos

 

Se află mereu în topul celor mai căutate și vizitate insule grecești. Este cea mai vestică insulă din arhipelagul Sporadelor și oferă turiștilor o varietate de peisaje, parcuri naturale protejate, plaje fine și golfuri liniștite, ideale pentru băile în mare. Pe insulă pot fi vizitate siturile arheologice ale unor castele medievale și bizantine, Mănăstirea Sfintei Evangelistria (Buna vestire), vechea mănăstire a Bisericii Ekonistria și numeroase alte biserici ortodoxe, neatinse de trecerea vremurilor. Chiar dacă este o insulă mică, are peste 60 de plaje, majoritatea pe coasta de sud, unde sunt adăpostite de golfuri liniștite. Faimoasă este plaja Koukounaries, cu nisip foarte fin și o perdea de pini, care o desparte de un lac romantic.

4. Rhodos

Este una dintre cele mai mari și bogate insule grecești, aflată la confluența dintre Marea Egee și Mediterana. Este gazda Colosului, una dintre cele 7 minuni ale lumii, și oferă turiștilor o bogăție de vestigii arhitecturale și detalii istorice unice. Colosul din Rodos a fost o statuie uriașă închinată zeului Soarelui, ale cărei rămășițe se văd și azi în portul Mandraki. Orașul medieval, golfurile liniștite și apele în nuanțe verzi-albăstrui ale mării sunt ademenitoare pentru turiștii care vin în număr mare în Rodos pe timpul verii. Nu trebuie să ratezi plaja Anthony Quinn unde s-a filmat celebra peliculă ”Tunurile din Navaronne” și unde marele actor are câteva proprietăți de lux. Iar în golful Sf. Paul poți asista la slujbă în biserica veche de pe coastă sau chiar la o nuntă romantică, pentru că multe cupluri își unesc aici destinele.

3. Insula Creta

Cea mai mare, cea mai populată și cea mai dinamică insulă a Greciei, Creta este un tărâm fantastic, pe care nu îl vei cunoaște într-o singură vacanță. Trebuie să revii mai mulți ani la rând ca să explorezi fiecare plajă, fiecare sat și fiecare colț romantic. Capitala Heraklion te așteaptă cu o viață de noapte bogată, cu muzee și restaurante și terase îmbietoare. Aici poți vizita Palatul Knossos, cunoscut din legende drept casa Minotaurului. Nu trebuie să ratezi satul părăsit din canionul Mili, mănăstirea Arkadi și vestigiile antice ale orașelor Phaistos și Elefterna, satul cascadelor Argiroupoli și Chania, orașul în stil venețian de pe coastă, unde vei admira apusul soarelui.

2. Insula Mykonos, întotdeauna în topul celor mai frumoase insule grecești

Este o insulă cosmopolită, cu o natură sălbatică bine păstrate, cu sate tradiționale, dar și cu stațiuni moderne, luxoase, unde viața de noapte atrage tinerii cu miile în fiecare vară. Trebuie să vizitezi Alefkandra, unde casele plutesc în apă, ca în Veneția, farul celebru și muzeul maritim, dar și bisericile albe care au un farmec aparte. Noaptea, trebuie să profiți de petrecerile fabuloase din cluburi, unde vin DJ celebri în toată lumea. Zeci de plaje cu nisip fin în toate culorile sunt răspândite pe coastă și nu îți ajunge un concediu întreg să le vizitezi pe toate.

1. Insula Santorini

Este faimoasă și este mereu în topul celor mai atrăgătoare insule grecești. Peisaje de vis, case albe și domuri albastre, mori de vânt, ape turcoaz și cele mai romantice locuri din Grecia. Așa se prezintă Santorini, perla Mării Egee, căreia localnicii îi spun Thira. Oia trebuie să fie prima stațiune pe care o vizitezi și nu vei regrata. Situată pe vârful unei stânci abrupte, Oia îți oferă din orice loc o panoramă superbă asupra mării și asupra coastei. Este obligatoriu să mergi la Kastro și se faci fotografii cu cele mai frumoase răsărituri de soare și apoi să vizitezi Fira, unde poți coborâ la malul mării cu o telecabină suspendată de coasta abruptă. Fiecare stațiune și fiecare sat atrage turiștii cu străduțele întortochate, mărginite de ziduri albe, cu tavernele tradiționale și florile încărcate de parfum ale leandrilor.

sursa foto: Shutterstock