Cititul este una dintre activitățile cele mai plăcute pe care le poți desfășura, iar dacă nu știi ce să mai citești, noi îți recomandăm un top 10 cărți din literatura universală de citit pe timp de carantină, de fapt 10 dintre cele mai bune cărți de citit în această perioadă.

1. Orașul fetelor, de Elizabeth Gilbert

Este un roman de ficțiune cu o poveste de dragoste din lumea teatrului newyorkez din anii ’40. Cartea are un ritm alert și este scrisă din perspectiva unei femei mai în vârstă care privește în urmă la propria tinerețe. ”Orașul fetelor” este un roman de dragoste captivant.

2. Sărutul pictat, de Elizabeth Hickey

Romanul lui Elizabeth Hickey prezintă povestea muzei secrete a lui Gustav Klimt. Cititndu-l vei descoperi povestea de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt și Emilie Floge, femeia care a pozat pentru capodopera artistului ”Sarutul”.

3. Rătăcitorii, de Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk a fost premiată cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 2018. Romanul ”Rătăcitorii” te va purta într-o călătorie în timp și spațiu, alături de diverse personaje legate între ele prin firul narativ, atât de surprinzător și ingenios prezentat de autor.

4. Puterea extraordinară a subconștientului tău, de Joseph Murphy

Cartea lui Joseph Murphy explică modul în care omul ar trebui să gândească pentru a obține ceea ce își dorește. Vei învăța cum să te conectezi la subconștientul tău astfel încât să-ți poți realiza visele. Parctic vei descoperi cum să-ți activezi puterea subconștientului.

5. Cartea înțelepciunii, de Dalai Lama

În această carte liderul spiritual al poporului tibetan sfătuiește cum să te ferești de emoțiile distructive. Cartea este practic un ghid spiritual pentru viața de zi cu zi. Citind-o vei găsi răspunsuri la întrebări existențiale și vei înțelege mai bine natura umană.

6. La cinci pași de tine, de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Este o poveste de dragoste emoționantă între doi tineri care se cunosc într-un spital, amândoi suferind de același tip de afecțiune. Din cauza bolii de care suferă, amândoi trebuie să stea în permanență la șase pași distanță de oricine le-ar putea transmite o infecție pulmonară. Descoperă cum evoluează povestea lor de dragoste care poate fi inspirațională pentru noi, mai ales în aceste zile când trebuie să păstrăm distanța socială din cauza pandemiei de coronavirus.

7. Lupul de stepă, de Hermann Hesse

Cartea lui Hermann Hesse, autor distins cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 1946, urmărește traseul psihologic al unui savant neadaptat societății și vremurilor în care trăiește, ca mai toți savanții lumii. Personajul principal este intolerant la superficialitatea celor din jur. Descoperă-i secretele!

8. Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand

Cartea o prezintă pe Diane și povestea ei tragică: moartea soțului și a fetiței sale. Însă viața ei nu se termină odată cu tragedia suferită și va continua, ajungând chiar să iubească din nou.

9. Cele patruzeci de legi ale iubirii, de Elif Shafak

Romanul este o apologie a iubirii, o minunată poveste de dragoste care se va naște între angajata unei agenții literare și autorul unui roman. Cei doi se descoperă treptat, începând cu un banal schimb de scrisori.

10. Dragostea în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez

Este una dintre cele mai frumoase și mai tragice povești de dragoste din literatura universală, așa că nu avea cum să nu se regăsească și în acest top, mai ales în aceste vremuri atât de similare, ca cele din carte.

 

Precizare!

Acest top 10 cărți din literatura universală de citit pe timp de carantină este o recomandare de lectură. Cărțile au fost alese după gustul autorului dintre cele mai vândute romane de pe site-urile de profil sau de la edituri.

Sursa foto: 123rf