Aripioarele de pe șolduri

Multe dintre femeile cu o siluetă frumoasă, care țin diete și fac totuși mișcare, păstrează încă acele aripioare pe șolduri pe care toate le urâm. Micile depozite de grăsime acumulate pe exteriorul coapselor au însă o rădăcină veche în fricile tale ascunse din perioada copilăriei.

Inconștient ai suferit de teama de a nu fi abandonată sau de teama că părinții nu te iubesc suficient de mult, chiar dacă în realitate nu era așa. Aceste temeri condiționează creierul să comande depunerea unor depozite de grăsime în zona șoldurilor, ca un fel de provizie pentru perioadele cele mai grele din viață.

Fesele prea late

Pentru mulți psihologi, fesele și coapsele unei sunt asociate cu maternitatea, căsnicia și stabilitatea. Dacă nu ai un mariaj fericit, dacă nu ești sigură de fidelitatea și dragostea soțului tău și nu ai reușit să te împlinești prin familia ta, începi să acumulezi grăsime și celulită pe fese și pe coapse. O femeie nefericită în dragoste se va îngrășa mai repede.

Sigur că sunt și excepții, femei pe care stresul și lipsa fericirii le face să piardă alarmant kilogramele și să slăbească văzând cu ochii, dar, în general, o femeie care nu are o căsnicie fericită va aduna kilograme nedorite.

Celulita de pe brațe și pulpe

Sigur că sedentarismul, stresul, mâncarea prea grasă și dulce sunt de vină pentru apariția celulitei. Dar la baza acestei afecțiuni, care nu este doar o pacoste estetică, ci și un motiv de îngrijorare pentru sănătate, pot sta fricile tale ascunse.

În primul rând, nesiguranța zilei de mâine și teama pentru viitorul copiilor reprezintă motive puternice pentru care organismul începe treptat să acumuleze depozite de grăsime sub piele.

Pulpele, burta și brațele sunt primele zone afectate, cele trei fiind zone cu o încărcătură feminină deosebită. Ele sunt simbolice pentru maternitate, atractivitate și dragoste, sexualitate și împlinire. Dacă tu ai probleme în aceste sectoare ale vieții, semnele se văd pe trup, iar celulita se numără printre ele.

sursa foto: 123rf.com