Îți venim în ajutorul cu sfatul psihologului și cu sugestii, în funcție de personalitatea fiecărui membru al familiei tale. Studiile psihologice sunt diferite și există mai multe împărțiri ale tipurilor de personalitate. Citește despre cele mai cunoscute tipuri de personalitate și ce cadou le-ar plăcea să primească.

Tipuri de personalitate și ce cadou le-ar plăcea să primească

Există tipul mediu, echilibrat, rezervat, concentrat pe sine sau activ. În alte viziuni, se numără persoanele active, docile, sensibile sau sociabile. Te-ai putea ghida după aceste aspecte atunci când cumperi un cadou. Totuși, te atenționează psihologul, cel mai important criteriu ar trebui să fie interesele și pasiunile persoanei respective.

Citește și: 5 trucuri care îți garantează că îi vei face cadoul ideal iubitului tău

Tipuri de personalitate și ce cadou le-ar plăcea să primească

Persoana sensibilă. Nu e greu să o recunoști. Este emotivă și atrasă de tot ce este frumos. Plânge ușor și se entuziasmează repede. Este umărul pe care poți plânge, dar și sufletul oricărei familii. Îi poți cumpăra o carte romantică, flori, cd-uri cu muzică, obiecte vintage, selecții de ceai, ciocolată, decorațiuni interioare.

Flegmaticul este întotdeauna calm. El este cel pe care te poți baza în momente grele, dar care pare absent majoritatea timpului. I-ar plăcea să primească obiecte practice de care are nevoie, carduri cadou la magazinele preferate sau băuturi fine.

Ambițiosul face totul pentru reușita profesională. Pare că nu este un familist convins, dar poate mulți nu-și dau seama că el își dedică munca asiduă celor dragi. Se va simți cu adevărat apreciat dacă va primi gadget-uri, o agendă, o cravată sau o eșarfă elegantă.

Persoana activă este cea care organizează întregul clan. Fără ea nu s-ar mai porni sau finaliza niciun proiect. Dă startul la renovarea casei, le spune tuturor ce au de făcut și când. Poate fi tiranică, mai ales cu firile slabe sau nehotărâte. I-ar prinde bine un abonament la sală sau la înot. I-ar surâde și un voucher de călătorie sau un card-cadou la un magazin de amenajări interioare.

Conformistul aderă întotdeauna la normele grupului. Evită să-şi exprime ideile, fiind de acord cu ceilalţi. Îi poți lua un obiect vestimentar la modă, un voucher la un magazin în trend sau o cană personalizată.

Introvertitulului îi place să stea mai mult singur. Vorbește puțin, dar cu rost. Ține la ceilalți și poate fi o companie plăcută. Cu toate acestea, preferă solitudinea. I-ar plăcea să primească o carte, un cd cu muzică sau un kit de pictură, în caz că are acest hobby.

”Inginerul” este mereu pregătit să repare ceva. Îi plac lucrurile concrete. Vorbește scurt și la obiect. Dacă încerci să i te plângi de ceva, va găsi repede o soluție, dar nu va fi dispus să asculte mult. Mergi la sigur dăruindu-i obiectele de care are nevoie. Poate trebuie să-și completeze trusa de scule ori i s-a stricat bormașina. Dacă îi place să pescuiască, îi poți lua o undiță nouă. S-ar bucura și de un pulover sau un alt obiect vestimentar adecvat la vremea de afară.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com