Miercuri, tatăl Alinei Ciucu, tânăra care a murit la metrou, a declarat pentru Adevărul  că nu poate da vina pe femeia care a împins-o pe fiica sa în fața trenului. ”Nu am putut să mă uit la imagini. Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat, dar nu pot da vina nici pe femeia care a împins-o, am înţeles că era bolnavă psihic. Este vina autorităţilor”, a spus Alexandru Popescu.

”Ştim şi noi exact ce ştie toată lumea, din presă: o bolnavă psihic a aruncat-o, a împins-o pe şină, în faţa metroului. Pe noi ne-au anunţat copiii, toţi copiii mei sunt la Bucureşti”m a explicat miercuri tatăl fetei, care era în drum spre Capitală.

”Instituţiile statului să o ţină legată, să o ţină închisă”

Întrebat ce i-ar spune agresoarei fiicei sale, dacă s-ar afla faţă în faţă cu ea, bărbatul a afirmat că locul femeii este în spatele gratiilor şi nu are ce să-i spună. ”Nu i-aş spune nimic. Instituţiile statului să o ţină legată, să o ţină închisă. Ea, de fapt, nu trebuie să stea printre noi”a afirmat Alexandru Popescu.

”A fost o psihopată care a avut o pată pe cine a întâlnit în cale, aşa s-a distrat ea, omorând lume. Alina a căzut în plasa ei”, a declarat și o mătușă a tinerei.

Născută într-o familie săracă și adoptată de vecini

Alina Ciucu era din localitatea Ostroveni, judeţul Dolj, și locuia în București împreună cu prietenul ei. Mama ei și-a dat acordul să fie adoptată, când fata era doar o copilă, ea neavând mijloacele materiale de a o crește. Alina a fost crescută de o familie vecină, de pe aceeași stradă.

Cea care a împins-o în fața trenului care intra în stație, la Dristor 1, este Magdalena Şerban, o femeie de 36 de ani, care a fost între timp reținută pentru 24 de ore. Aceasta urmează să fie dusă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magdalena Şerban  va fi expertizată psihiatric pentru a vedea dacă avea discernământ în momentul în care a împins-o pe fata de 25 de ani în faţa metroului.

La audieri, femeia nu și-a recunoscut fapta, fiind incoerentă.

Fata a încercat să se ridice, dar a fost împinsă cu piciorul înapoi

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că, după ce ar fi fost împinsă în faţa metroului, tânăra de 25 de ani ar fi încercat să se ridice, însă a fost împiedicată şi lovită cu piciorul de agresoare.

Mai mult, deşi pe peron erau mai multe persoane, nimeni nu a mers după femeia care a împins-o pe fată în faţa metroului, ea reuşind să plece. Magdalena Șerban a fost depistată după mai multe ore.

Înainte de tragedia de la stația Dristor 1, Magdalena Şerban, care locuia la un prieten în Capitală, dar care o vreme ar fi dormit și în Gara de Nord, încercase să mai împingă în fața trenuluii o tânără și la stația de metrou Costin Georgian. Nu a reușit, însă, tânăra lfugind și depunând ulterior o plângere împotriva ei.

Vezi și cum explică gestul Magdalenei Șerban mama acesteia. Potrivit acesteia, ea ar fi fost victima abuzurilor unor femei în Spania, motiv pentru care ura persoanele de același sex cu ea.

Citește și Mesajele înfiorătoare postate pe Facebook de femeia care a ucis o tânăra de 25 de ani împingând-o în fața trenului. Ce le spunea aceasta celor 300 de prieteni din lista ei