Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, a spus că încă nu şi-a pierdut încrederea şi familia încă speră ca fata să fie găsită în viaţă. Acesta a menţionat că, din punctul lui de vedere, căutările ar fi trebuit să înceapă încă din momentul când a fost raportată dispariţia minorei.

„Nu mi-am pierdut încrederea, cred că este în viaţă, abia aştept să o văd. Sper să dea un rezultat (căutarea, n.r.). Nu ne-am îndoit niciodată, noi credem că este vie”, a spus Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, la Antena3.

Oasele găsite de anchetatori aparțin unei fete cu vârsta între 12 și 17 ani

Însă, rezultatele expertizei antropologice arată că oasele găsite de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă, în Caracal, aparțin unei fete cu vârsta între 12 și 17 ani, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de G4Media.ro și Digi 24.

Potrivit Mediafax, expertiza genetică, cea care ar putea determina dacă rămăşiţele osoase aparțin Alexandrei Măceșanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani), este în continuare în lucru. Vineri, anchetatorii au reluat cercetările la „casa ororilor” din Caracal, în prezența lui Gheorghe Dincă.

Alexandrei Măceșanu își dorea să devină polițistă

Procurorii DIICOT au reluat, vineri, cercetările la casa din Caracal unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două adolescente.  Dincă le-a oferit noi indicii în cazul de la Caracal. Procurorii verifică inclusiv gropile betonate

Ioan Măceşanu a povestit în interviul pentru Antena 3 că Alexandra era un copil foarte vesel și că visa să devină polițistă.

Mai mult, el a povestit  cum a aflat că fata a dispărut: „Când am venit acasă, soţia mi-a spus că o suna de la 2-3 şi nu răspunde la telefon. I-am spus: „Ai răbdare, să sunăm la prietene”. Am întrebat, nimeni nu ştia. Apoi ne-am dat seama: e ceva. Telefonul era închis. Am întrebat, am sperat”.

Ioan Măceşanu a subliniat că, din punctul lui de vedere, căutările ar fi trebuit să înceapă încă de miercuri seară, când a mers la secţia de poliţie pentru a raporta dispariţia Alexandrei. Însă poliţiştii i-au spus să revină a doua zi, dacă fata nu revine acasă.

Gheorghe Dincă a sechestrat-o pe Alexandra miercuri, 24 iulie. Fata a fost dusă la casa lui de la ieşirea din Caracal..Joi dimineaţa, Gheorghe Dincă a plecat la farmacie să cumpere nişte creme pentru a trata rănile de la mâinile Alexandrei, aşa cum a spus chiar fata la 112. A reuşit să apeleze numărul de urgenţă, după ce a găsit unul dintre cele trei telefoane ale criminalului, însă când acesta și-a dat seama că adolescenta a sunat la poliție, el a ucis-o.

„Un copil vesel, tot timpul cu zâmbetul pe buze, muncitoare, deşteaptă, aţi văzut cum vorbea la 112, era politicoasă. Avea note bune, nu am cuvinte”, a spus Ioan Măceşanu, la Antena3.

Tatăl fetei a mai spus că ea nu pleca niciodată de acasă fără să anunţe.

„Când pleca întreba „Tati, mă laşi?”. (…) Noi pentru ea am fost mai mult decât părinţi, vorbeam orice, învăţam, mă întreba dacă e bine. Ne consultam, nu am cuvinte”, a mai spus acesta, potrivit Mediafax.

 

Citește și: