Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, se vor aprinde și luminițele de sărbători în Capitală.

Tot pe 1 decembrie va lua startul și Târgurile de Crăciun care vor aștepta vizitatorii cu numeroase cadouri și preparate tradiționale.

Primarul General, Gabriela Firea, va da startul Sărbătorilor de Iarnă, joi, 1 decembrie, din Piața Constituției din Capitală, de unde se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători.

Gabriela Firea: ‘Invit toți bucureștenii și nu numai, la evenimentele pe care Municipalitatea le organizează în Capitală cu ocazia sărbătorilor de iarnă! În premieră, în luna decembrie, Primăria Municipiului București organizează o serie de manifestări dedicate Sărbătorilor de Iarnă, în mai multe zone ale Capitalei: Piața Constituției, Centrul Istoric, Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Kiseleff și Parcul Tineretului sunt zonele care alcătuiesc harta evenimentelor de Sărbători’.

Târguri de Crăciun în Capitală – PIAȚA CONSTITUȚIEI

Devenit deja o tradiție a Capitalei, Târgul de Crăciun deschide oficial sezonul Sărbătorilor de Iarnă din Capitală.

Organizat în acest an în Piața Constituției, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: Spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători.

Târgul de Crăciun București are loc în perioada 1 — 30 decembrie 2016 și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 —22:00.

Peste 100 de căsuțe

Cele peste 100 de căsuțe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun.

În acest an, căsuțele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun.

Vor putea fi achiziționate de la împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuși, până la  înghețată la butoi, sarmale maramureșene, țuică, vin fiert și multe altele.

targ de craciun

Târg de Craciun (foto)

Casa lui Moș Crăciun

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă în perioada 1 — 24 decembrie,  în intervalul orar 11:00 – 13:00 și 17:00 —22:00 și reprezintă una dintre surprizele pregătite îndelung și așteptate cu nerăbdare de cei mici.

Aici, într-un decor magic, toți copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi.

De asemenea, cei mici pot face cunoștință cu Pachețica, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moșului, care, prin joacă, află dorințele copiilor.

Tot în acest spațiu se află și cutia poștală unde copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințele lor.

Moș Crăciun poposește în târg în perioada 10 – 24 decembrie,  în intervalul orar 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00 și îi așteaptă cu nerăbdare pe copii,  care îi pot spune o poezie și îl pot cunoaște mai bine.

Carusel, patinoar și trenuleț

Tot în perioada 1 — 30 decembrie, între orele 10:00 — 22:00, părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber și trenuleț, toate cu intrare liberă.

Campania umanitară

Campania ‘Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!’ continuă și în acest an. Vizitatorii pot dona jucării și cărți, care vor ajunge la copiii nevoiași, în speranța că sărbătorile acestora vor deveni mai frumoase.

Spectacole

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susținute de ansambluri de datini și obiceiuri din diferite zone ale țării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreți de muzică populară, artiști consacrați, trupe cunoscute și coruri celebre.

Dinu Iancu Sălăjanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Voiculeț, Ducu Bertzi, Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasărea Rock și Mircea Baniciu.

Vor mai cânta și Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane în mulțime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Vița de Vie, Iris și Ștefan Hruscă.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei este organizat anual de Primăria Municipiului București și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ‘Christmas Markets’.

Acesta este locul de unde se aprind,  în fiecare an, luminile de sărbătoare ale orașului, ce se întind pe un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Decorul de poveste este completat în fiecare an de prezența unui brad deosebit care va măsura anul acesta 25 m și va fi decorat cu mii de luminițe.

targ de craciun

(foto)

Târguri de Crăciun în Capitală – CENTRUL VECHI

Pentru prima dată, Centrul Istoric se alătura zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă.

Înveșmântat ca de sărbătoare, Centrul Vechi găzduiește în luna decembrie evenimentele:  ALT.CRĂCIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Șelari 13.

ALT.CRĂCIUN se desfășoară la ARCUB Gabroveni, str. Lipscani, 84 – 90,  în perioada 16 – 23 decembrie.

E tot Crăciun, dar mai puțin tradițional. Ai muzică de Crăciun, dar nu cum te aștepți.

Bunătăți mai mult sau mai puțin tradiționale și multe locuri de unde să iei cadouri originale.

ALT.CRĂCIUN include: ALT.Design Shop, ALT.Chocolate Shop, ALT.Gift Shop și multe altele.

Mai mult decât atât, împreună cu Compania de Teatru Passe Partout DP ARCUB prezintă spectacolul de Crăciun ‘Minunea unui copil’.

La Sala Mare a ARCUB vor avea loc 5 reprezentații: 20 decembrie, orele 11:00 și 19:00;  21 decembrie, orele 11:00 și 19:00; 22 decembrie, ora 11:00. Biletele vor fi puse în vânzare la casa de bilete a ARCUB.

Târguri de Crăciun în Capitală 2016

Uniunea Artiștilor Plastici din România,  prin filiala Design București,  organizează în perioada 1 – 28 decembrie 2016 ‘Târgul de Design la Hanul cu Tei’, la Galeria 15 Design din Centrul Vechi.

Târgul face parte din programul ‘Designed în Bucharest’ — marca de promovare a creațiilor de design originale realizate în Capitală.

Deschiderea va avea loc joi,  1 decembrie, orele 18:00,  la Galeria 15 Design din Hanul cu Tei, localizată în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Artiștii și designerii ce vor expune va vor inspira în alegerea cadoului perfect cu piese inedite de design vestimentar, accesorii de interior, postere, graphic design și decorațiuni de Crăciun.

Totodată,  la Târgul Rembrandt Christmas Festival, organizat la Hanul cu Tei, în perioada 5 – 24 decembrie, vor avea loc diverse ateliere de creație susținute de profesori ai Universității Naționale de Artă, expoziție de pictură, tombolă cu premii și multe surprize.

Ateliere Șelari 13 —Pe 1 decembrie, între orele 18:00 — 00:00, în Galeria Atelier 35 — ODD, veți putea admira lucrările a 14 artiști importanți, care își vor deschide ușile atelierelor pentru publicul iubitor de artă: expoziție eveniment Atelierele Șelari – holul etajului 2, Ateliere Deschise – etajele 1 și 2, expoziție ‘The Disappearance of Technology’ —Galeria Atelier 35 — ODD, parter.

Târg și petreceri stradale

În decembrie, puteți experimenta preparate de sezon din bucătăria locală și internațională a barurilor și restaurantelor din Centrul Istoric, care-și vor întâmpina oaspeții cu mâncăruri și băuturi calde, completând atmosfera de sărbătoare din București.

Târguri de Crăciun în Capitală – PIAȚA UNIVERSITĂȚII

Începând cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piața Universității va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă și de multe surprize menite să însuflețească kilometrul 0 al Capitalei.

Bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste,  în jurul unui brad înalt de 14 metri, plin de culoare și să savureze un pahar cu vin fiert și preparate delicioase.

Târguri de Crăciun în Capitală – ATHENEUM CHRISTMAS FAIRY, ÎN PIAȚA GEORGE ENESCU

În data de 17 decembrie, în Piața George Enescu, zona Ateneului Roman, bucureștenii sunt așteptați la Târgul Atheneum Christmas Fairy.

La eveniment vor putea fi achiziționate produse gastronomice, bijuterii hand-made, lucrări ale unor artiști plastici sau articole vestimentare ale unor designeri români.

Atmosfera va fi completată de muzică live, muzică de fanfară, colinde dar și de un brad iluminat roz, realizat împreună cu fundația Renașterea, dedicat femeilor din România cu mesajul ‘Aveți grijă de Sănătate’.

Evenimentul este deschis publicului în data de 17 decembrie, între orele 12.00-22.00.

targ de craciun, brad de craciun

(foto)

Târguri de Crăciun în Capitală – CRĂCIUNUL COPIILOR ÎN PARCUL KISELEFF

Teatrul Ion Creangă organizează timp de cinci zile, între 16 și 20 decembrie,  în Parcul Kiseleff, evenimentul ‘Crăciunul Copiilor’.

Ajuns la cea de-a II-a ediție, evenimentul reunește spectacole de teatru, concerte de colinde și ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele.

Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică și teatru de umbre sau sesiunile de meșterit decorațiuni. Intrarea este liberă.

Târguri de Crăciun în Capitală – FESTIVALUL FULGILOR DE NEA 2016 ÎN PARCUL TINERETULUI

Festivalul Fulgilor de Nea se desfășoară în Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai,  în perioada 5-9 decembrie,  între orele 10:00 — 19:00.

Destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, ‘Festivalul Fulgilor de Nea’ vă așteaptă cu ateliere de creație și ateliere experimentale, spectacole de teatru interactiv și multe alte surprize!

Târguri de Crăciun în Capitală – Parcul Lumea Copiilor, sector 4

Târgul se desfășoară pe esplanada Parcului Lumea Copiilor, în perioada 1-24 decembrie, iar vizitatorii vor putea alege numeroase cadouri de la standurile ce vor fi amplasate.

Din 10 decembrie se vor pune spre vânzare și brazii de Crăciun, tot aici.

La intrarea în parc se va amenaja și un patinoar de 600 metri pătrați, în apropierea intrării principale dinspre Șos. Olteniței.

Târguri de Crăciun în Capitală – Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Sărbătorile de Iarnă sunt celebrate și în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureti, în zona statuilor, pe aleea principală.

Acesta este deschis în perioada 25 noiembrie – 8 ianuarie, între orele 11.00 și 22.00. Intrarea este liberă.

Vizitatorii sunt așteptați să cumpere de la cadouri până la dulciuri și vin fiert la cele 16 căsuțe amplasate în parc.

Vor avea loc și demonstrații de artă de la meșteri populari care vor prezenta tradițiile și obiceiurile populare tradiționale.

Târguri de Crăciun în Capitală – Muzeul Țăranului Român

Și la Muzeul Țăranului Român, vizitatorii vor putea descoperi numeroase cadouri în luna decembrie 2016.

Între 3 și 5 decembrie va fi organizat Târgul de Sfântul Nicolae deschis între orele 10.00 și 18.00. Intrarea prin str. Monetăriei.

Prețul unui bilet este de 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, pe care le-au meșterit peste an.

Puteți admira și cumpăra: jucării, nuielușe, măști, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, străchini, oale de sarmale, icoane, blide, marame, plăcinte, etc.

targ de craciun turta dulce

(foto)

Târguri de Crăciun în Capitală – Târgul de Ziua Naţională a României, Muzeul Satului Dimitrie Gusti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”  vă invită, în zilele de 1 – 2 decembrie, la Târgul de Ziua Naţională a României organizat cu prilejul zilei ce marchează acest moment important din istoria poporului român.

La mare sărbătoare românească, Asociaţia Tradiţia Militară din Bucureşti, condusă de dr. Mircea Stoica,  va prezenta publicului onoruri militare în costume militare de epocă.

Ateliere pentru familii cu copii (cu participare gratuită în limita locurilor disponibile) – decorat turtă dulce în culorile drapelului național cu Eisabeta Onu, confecţionat opinci cu meşterul Alexandru Ilinca și inițiere în podoabele populare cu Raluca Pascaru.

Din târgul meșterilor  populari  veți putea achiziţiona obiecte de artă populară românească, produse bio și din gastronomia tradiţională.

Program:

14.00     Pentru onor… înainte!

Asociaţia Tradiţia militară – Preşedinte  dr. Mircea Stoica

14.30   Atelier de decorat turtă dulce în culorile drapelului național – Elisabeta Onu, Pitești, Argeș

Podoabe populare – Raluca Pascaru, București

Atelier de confecţionat opinci – Alexandru Ilinca, Vâlcea

Acces gratuit/12 locuri/atelier

09.00 – 17.00 La târg… obiecte realizate de meşteri populari, produse din gastronomia tradiţională, produse bio.

Sursa foto

Save