Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat cî în 2016 Târgul de Crăciun nu se va mai desfășura în Piața Universității, ci în Piața Constituției.

Târgul de Crăciun se mută în Piața Constituției

Primarul General a mai anunțat că și Centrul Vechi va îmbrăca hainele de sărbătoare, potrivit unui comunicat.

„Sunt convinsă că mulți dintre dvs. vă pregătiți deja pentru sărbători, însă am convingerea că împreună putem să schimbăm și mai mult aspectul Centrului Istoric și aspectul orașului în general”, a declarat primarul.

„În luna decembrie, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, vom organiza o serie de evenimente în Capitală. În premieră, Târgul de Crăciun va avea loc anul acesta în Piața Constituției”, a adăugat Gabriela Firea.

Târgul de Crăciun București, va avea loc în perioada 1 – 30 decembrie 2016, în Piața Constituției

Evenimentul, devenit o tradiție a Capitalei, deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de atracții care celebrează Crăciunul românesc.

Toată lumea este așteptată cu delicii culinare din bucătăria autohtonă, spectacole artistice, obiecte realizate manual, decorațiuni de Crăciun, luminițe și personaje de poveste.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Acesta  include: Zonă Gastronomică, Casa lui Moș Crăciun, Patinoar, Carusel, Trenuleț, Concerte și spectacole tradiționale românești și Campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

Intrarea este GRATUITĂ

Târgul de Crăciun 2016 este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Centrul Vechi va fi decorat pentru sărbătorile de iarnă

Primarul Gabriela Firea a discutat și despre împodobirea Centrului Vechi al Capitalei

„Ca noutate îmi doresc foarte mult să introducem în conceptul de promovare și Centrul Vechi. Pentru a face acest lucru posibil este nevoie să lucrăm împreună, să fim parteneri, în așa fel încât să împodobim tot centrul vechi într-un mod deosebit, să creăm și aici atmosfera de sărbătoare”, a precizat Primarul Capitalei.

Va crește și numărul de vizitatori

În cadrul întâlnirii pe care Primarul Gabriela Firea a avut-o cu investitorii din Centrul Istoric, cei din urmă au îmbrățisat ideea care urmărește creșterea numărului de vizitatori.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate sărbătorilor, investitorii i-au solicitat sprijnul Primarului General în rezolvarea anumitor probleme întâmpinate în desfășurarea activităților lor.

Acest lucru înseamnă limitarea accesului auto și aplicarea de sancțiuni, salubrizarea, amplasarea spațiilor dedicate fumătorilor sau sporirea nivelului de siguranță.

Sursa foto