Luni 16 noiembrie s-a deschis la BucureștTârgul de carte Gaudeamus Radio România, ediția cu numărul 27. Pentru prima dată, Târgul de carte Gaudeamus 2020 se desfășoară în format integral online, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Tu ce preferi, cărți clasice sau audiobook-uri? Oricare ar fi preferatele tale, vei găsi ceva pentru tine la Târgul de carte Gaudeamus 2020.

Peste 100 de companii la Târgul de carte Gaudeamus 2020

Peste 100 de companii, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro, în secțiunea Catalog. Printre ele, se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească și străină, muzică și jocuri educative. Pe site-ul evenimentului vor fi pagini de prezentare individuale. Președintele de onoare al ediției va fi scriitorul Norman Manea.

Citește și: „Jocuri de jucat iarna” de Mirela Retegan. Cartea care aduce bună-dispoziție pentru toată familia

Standuri virtuale la Târgul de carte Gaudeamus 2020

Cele mai noi apariții editoriale, oferte speciale „de târg” și multe alte surprize vă așteaptă la cele peste 100 de standuri virtuale. Achizițiile de carte și alte produse se fac de la standurile virtuale ale fiecăruia dintre expozanți, pe care le puteți accesa de pe paginile de prezentare. Standurile virtuale pot fi accesate prin butonul aferent.

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România și de participanții la această ediție sunt disponibile, live sau înregistrate, în secțiunea dedicată programului de evenimente. Evenimentele înregistrate sunt disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”

Denumit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului GAUDEAMUS,  concursul a fost iniţiat şi organizat din anul 2002 de Radio România, cu scopul de a stimula şi încuraja interesul tinerilor pentru lectură. Concursul se adresează elevilor din clasele terminale de liceu şi reuneşte anual câţiva dintre cei mai bine pregătiţi şi mai talentaţi tineri din întreaga ţară. Finala naţională a concursului are loc în fiecare lună noiembrie, cu prilejul ediției din București a Târgului Gaudeamus Radio România şi aduce faţă în faţă, în competiţia Lecturii, câştigătorii etapelor zonale desfăşurate pe parcursul anului.

Ediția din acest an se va derula integral online, într-o formulă atipică, adecvată momentului. Concureții, elevi în clasa a XI-a, vor participa pe baza unui eseu tematic pe care îl trimit prin e-mail înainte de debutul târgului. Tema din 2020 presupune scrierea unui eseu argumentativ despre importanța educației în lumea de azi. Festivitatea de premiere va fi urmată de dezbaterea „Lectura pe suport digital şi învăţământul online”.