Vineri, pe 30 noiembrie 2018, se aprind luminițele de Crăciun în București. Cu această ocazie se va deschide și Târgul de Crăciun din Piața Constituției din Capitală.

Târgul de Crăciun 2018 din Piața Constituției

Târgul de Crăciun 2018 din București va fi deschis publicului zilnic, din 30 noiembrie și până pe data de 26 decembrie între orele 10.00 – 22.00.

Pe perioada Târgului de Crăciun 2018, vizitatorii se vor putea bucura de spectacole și concerte ale celor mai apreciați artiști de la noi.

Vizitatorii se vor putea delecta și cu bucatele tradiționale care nu vor lipsi de la eveniment.

În cadrul târgului vor exista 129 de căsuțe amplasate cu decorațiuni și produse autohtone.

La Târgul de Crăciun al Capitalei, bucureştenii şi turiştii care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse tradiţionale româneşti vor avea de unde să aleagă.

Nu vor lipsi ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire.

Vor fi și produse şi preparate realizate după reţete tradiţionale româneşti: prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnaţi, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi.

Târg de Crăciun în București 2018

Arta populară românească poate fi descoperită la târg prin intermediul demonstraţiilor susţinute de cei mai pricepuţi meşteşugari şi artişti plastici din România.

Aceștia vor împărtăşi din secretele prelucrării sticlei, lemnului sau realizării decoraţiunilor personalizate de Crăciun.

Astrologii anunță! Care este cea mai norocoasă perioadă din această iarnă, pentru fiecare zodie în parte!

Târg de Crăciun în București și Casa magică a lui Moş Crăciun

Aceasta este destinaţia favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moşul şi elfii săi aşteaptă vizitele celor mici şi scrisorile cu dorinţe pentru cadourile de Crăciun.

Atracţiile includ un carusel pentru copii, un patinoar în aer liber pentru întreaga familie, o scenă cu figurine, care redă naşterea lui Iisus, şi un brad de Crăciun, înalt de 30 de metri.

La intrare în Casa Moşului este amplasat cufărul campaniei „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, pentru toţi cei care vor să ofere o bucurie copiilor defavorizaţi.

Campania umanitară este susţinută anual de Moş Crăciun, care îi încurajează pe vizitatori să doneze cărţi şi jucării şi să încheie anul 2018 cu o faptă bună.

Târg de Crăciun în București 2018

Între 30 noiembrie şi 26 decembrie, în intervalul orar 10.00 – 22.00, cei mici se pot bucura, ca în fiecare an, gratuit, de plimbări în caruselul amplasat în piaţă special pentru ei.

Patinoarul este una dintre atracţiile îndrăgite ale târgului, cu intrare liberă, fiind deschis zilnic pentru întreaga familie.

Cum să cumperi un cadou pentru un băiat adolescent

Târg de Crăciun în București 2018 – concerte

Scena Târgului de Crăciun Bucureşti găzduieşte şi în acest an coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, ansambluri de datini şi obiceiuri, cântăreţi folk, până la trupe rock şi pop.

Vor cânta Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Bănică, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Direcţia 5, Viţa de Vie.

Alături de ei vor mai fi Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Drăghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Leşe, Gheorghe Turda şi mulţi alţii.

Târg de Crăciun în București – evenimente de 1 decembrie 2018

Un program artistic inedit are loc de Ziua Naţională a României, sâmbătă, începând cu ora 18.30.

Pe scena Târgului de Crăciun Bucureşti vor concerta Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă şi vedete de muzică populară.

Va fi și un spectacol special dedicat Zilei Naţionale – „Unirea, Visul unei Naţiuni”: Nicolae Furdui Iancu şi Grupul „Crai Nou”, Paula Seling, Proiect K1, Iuliana Tudor, Tuan, Daniel Lazăr, Vlad Rădescu, Sorin Francu, Victoria Cocias.

Intrarea la Târgul de Crăciun 2018 din Piața Constituției este liberă.

Sursa foto