Summitul ARFO2019 va găzdui sesiuni motivaționale, mărturii inspiratoare, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale, peste 40 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali. Vor participa peste 500 de părinți adoptivi, asistenți maternali sau sociali, copii adoptați sau aflați în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați și directori ai DGASPC, clerici și parlamentari.

Citește și: Summit-ul Alianța România Fără Orfani 2018 – speranță pentru copiii abandonați și părinții adoptivi

Summitul ARFO2019: “O familie pentru acasă”

Summitul ARFO2019 se desfășoară sub sloganul ”O familie pentru acasă”. Ideea Summitului ARFO2019 pornește de la un vis care sperăm să devină realitate. Organizatorii își doresc ca fiecare copil din România ar crește într-o familie dedicată bunăstării lui.  

“O familie pentru acasă” este meniul pe care cei peste 50 000 de copii aflați în îngrijirea statului ar dori să-l comande, dacă ar putea. Copii pentru care conceptele de “familie” sau “acasă” sunt doar vise frumoase. Summitul reprezintă o călătorie pe care o vom face împreună, la sfârșitul căreia nu vom mai fi la fel.

Citește și: E impresionant ce a făcut o femeie înainte de a-și da bebelușul spre adopție|VIDEO

Summitul ARFO2019. Program

Summitul ARFO2019 găzduiește și două preconferințe, una pentru familiile adoptive și de plasament (Îngrijirea competentă a copiilor care au suferit traume) și alta pentru specialiștii din domeniu (Managementul de caz în serviciile sociale pentru protecția copilului și suportul familiei) care vor avea loc pe 6 și 7 noiembrie. Între 7 și 9 noiembrie vor avea loc 42 workshopuri.

Printre vorbitorii de la Summitul ARFO2019 se numără: Anda Mogos – Psihoterapeut și autoarea a două cărți “Drum prin doliu” și “Educația sexuală în familie”, Erin Arant- Terapist ocupațional, Societatea Ucraineana de Ergoterapie, Ștefana Răcorean – Psiholog la Asociația Preventis din Cluj-Napoca, unde lucrează cu persoane care se confruntă cu adicții și cu părinții copiilor din programul de mentorat, Olimpia Indrieș – șef serviciu juridic, adopții și postadopții din cadrul DGASPC Sibiu și Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO. Scopul workshopurilor este de a ajuta atât familiile, cât și angajații din domeniul social să poată interacționa mai bine cu copiii care au suferit traumă de abandon și pentru a-i ajuta să aibă un viitor mai bun.

Mai multe detalii despre ateliere la: https://www.romaniafaraorfani.ro/summitul-arfo-2019/workshopuri/

Înscrierile se fac pe site-ul Alianței România fără Orfani. Cei care se înscriu până la data de 30 septembrie vor beneficia de reduceri importante.

Citește și: