Scrubul face diferența

Picioarele tind să devină uscate pe marginea tălpii și aspre în perioada rece a anului? Ai nevoie în cazul ăsta să îndepărtezi celulele moarte ale pielii și impuritățile cu ajutorul unui scrub, care asigură îndepărtarea murdăriei și îți lasă picioarele moi și catifelate. Poți chiar tu să-ți prepari acasă un scrub sănătos din ingrediente găsite în frigider.

Iată o rețetă simplă care promite o exfoliere ca la carte:

  • două linguri zaț de cafea, deoarece aceasta conține cofeină, substanță care dilatează vasele de sânge, reduce retenția de apă și stimulează circulația;
  • o lingură zahăr brun;
  • o lingură ulei de măsline sau ulei de cocos;
  • o linguriță miere.

Încălțămintea contează

În perioada rece, când plouă abundent sau ninge consistent, este esențial să porți încălțăminte corespunzătoare și de calitate. Ai grijă să alegi cizme prin care nu intră apa, riscând astfel să simți rece la picioare. Achiziționează-ți ghete de dama de la Deichmann, care sunt călduroase, îmblănite în interior și au talpă groasă, perfectă pentru nămeții de afară. Nu uita să porți leggings dedesubtul rochiței groase sau pantalonilor de stofă, căci vor oferi extra căldură. Șosetele groase și lungi sunt un must, așa că nu le ocoli.

Folosește piatră ponce

Piatra ponce este cu adevărat miraculoasă. Folosită regulat, are grijă de frumusețea picioarelor tale. Aceasta este ideală în cazul bătăturilor, îndepărtând cu blândețe straturile de celule moarte. Nu reacționează chimic cu agenții folosiți pentru îngrijirea corpului, precum gel de duș, spumant de baie sau săpun.

Hidratarea corpului este esențială iarna, așa că nu uita de picioare. Tălpile uscate pot produce diverse probleme ale pielii, așa că aplică o cantitate generoasă de cremă hidratantă de picioare, după fiecare baie.

Încearcă un masaj

Trăim oricum vremuri stresante, așa că un masaj este tot ce avem nevoie după haosul din timpul zilei. Mergi la un masaj terapeutic și specifică-ți dorința ca picioarele să primească extra îngrijire. Când îți masezi picioarele, îmbunătățești circulația corectă a sângelui și textura pielii. Acasă poți să aplici și tu procedeul masajului măcar o dată pe săptămână, masându-ți tălpile cu ulei de cocos timp de 15 minute.

Fă-ți pedichiura

Nu poate exista o modalitate mai bună de a-ți răsfăța picioarele decât cu o pedichiură în tendințe. Aceasta presupune masarea, înmuierea și relaxarea picioarelor în apă călduță. Caută un salon de încredere pentru a te bucura de această cochetărie feminină lună de lună. Mai mult decât partea estetică, contează și partea practică, de aceea îți sugerăm să iei o pauză atunci când îți simți picioarele prea obosite. Dacă stai foarte mult în picioare, acestea se umflă cu timpul și, indiferent de vârstă, poți căpăta varice dacă nu ești atentă. Dacă porți destul de des pantofi înalți, renunță pentru o perioadă

la aceștia și folosește încălțăminte sport. Ascultă-ți picioarele și relaxează-le des în băi cu sare de mare și cu siguranță acestea îți vor mulțumi.

Este important să ai grijă de picioare, mai ales dacă suferi de diabet sau alte probleme de sănătate. Folosește aceste sugestii în perioada rece și nu numai, pentru picioare frumoase și sănătoase.

Sursă foto: Pexels

(P) MATERIAL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU DEICHMAN