Începem acest articol specificând faptul că există o diferență între designul de interior și amenajarea interioară. De altfel, este important să cunoști acest aspect, de aceea ținem să precizăm că designul de interior este practicat doar de către absolvenții unei facultăți de arhitectură. Aceștia se pot ocupa de proiecte de design interior care presupun alegerea corectă a materialelor, finisajelor sau a decorațiunilor. La polul opus se află conceptul de amenajare interioară executată de un constructor care realizează ceea ce echipa de arhitecți sau designeri a transpus într-un proiect.

În același timp, considerăm că oricine este capabil, fără a cheltui sume colosale, să creeze în spațiul pe care îl locuiește lucruri frumoase. De aceea, informația face diferența așa că, ne-am gândit să-ți propunem câteva cărți de specialitate pentru a pune în practică toate visurile tale.

  1. Orice cameră ar trebui să cânte, de Beata Heuman

Beata Heuman este unul dintre cei mai de succes designeri de interior din întreaga lume. Aceasta s-a născut în Suedia, azi trăiește în Londra și și-a deschis studioul în 2013, după ce a lucrat nouă ani pentru Nick Haslam. În scurt timp, interioarele pline de viață pe care le creează și mobilierul personalizat au făcut-o unul dintre cei mai solicitați experți de astăzi. Camerele lui Heuman sunt spații pline de culoare, însuflețite de elemente exuberante și inserții poetice, accesorii precum draperii bogate, lenjerii de pat extravagante, finisaje curate și foarte multă culoare. Cartea o să fie o adevărată inspirație, mai ales pentru cei care adoră nuanțele și preferă atenția la detalii pe care doar stilul scandinav îl poate oferi.

  1. Un an la ferma Clove Brook, de Christopher Spitzmiller

Viață sustenabilă cu grijă pentru mediu? Da, se poate cu ajutorul renumitului ceramist Christopher Spitzmiller, care oferă în cartea lui sfaturi și inspirație pentru grădinărit, îngrijirea animalelor domestice și multe altele.

Christopher Spitzmiller este cunoscut de numeroșii săi prieteni și următori de pe Instagram ca „fermierul suprem”, cel care își crește singur păsările de curte, își cultivă propriile flori, face dulceață, gem, cidru și miere, cu mâinile sale și în confortul propriei case. În cartea sa, acesta dezvăluie provocările unui an întreg departe de luminile orașului și aproape de natură, la ferma Clove Brook. Cartea este organizată în patru secțiuni în funcție de anotimp. Aceasta începe cu primăvara, poate cel mai frumos anotimp dintre toate: cu creșterea florilor de liliac și de măr, cu cel mai ademenitor prânz de Paște, cu multe narcise și ornamente din porțelan veritabil, și ne face cunoscută faimoasa lui plăcintă cu rubarbă. Vara aduce cu ea frumoasele hortensii, daliile delicate și ne învață cum să pregătim găinile pentru târguri sau cum să amenajăm o petrecere în grădină. Toamna, autorul se concentrează pe colectarea și fabricarea cidrului (atât de iubit de americani), pe amenajarea unui prânz în livadă și masa de Ziua Recunoștinței, strângerea de miere și plantarea bulbilor. Cartea se încheie cu decorarea casei pentru sărbătorile de iarnă, cu crearea bufetului de sărbătoare și găsirea cadourilor potrivite pentru cei dragi.

De asemenea, cartea abundă în sfaturi despre crearea aranjamentelor florale de sezon, despre viața cu animale și despre magia grădinăritului. Viața la țară reprezintă una dintre marile bucurii ale sufletului. Tu ce părere ai?

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro