Monumente-simbol ale credinţei creştine, statuile închinate lui Isus Hristos sunt răspândite în întreaga lume. Mexicul deţine recordul, având opt statui uriaşe dedicate Mântuitorului, dar multe alte statui de dimensiuni impresionante pot fi văzute în Italia, Franţa, America de Sud sau în ţările asiatice.

Iisus din Rio de Janeiro, mesaj emoționant pentru medici

Dar cea mai cunoscută şi îndrăgită este, poate, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, de pe muntele Corcovado (cocoaşa). La picioarele lui Hristos Mântuitorul din Brazilia vin, în fiecare an, peste două milioane de credincioşi, numărul lor sporind în preajma sărbătorilor de Paşte.

Anul acesta, însă, a fost pustiu de Paștele catolic în preajma statuii. Pe data de 12 aprilie, nu au urcat pe munte decât o parte dintre jurnaliștii care au imortalizat un moment inedit. Impresionanta statuie a Mântuitorului a fost îmbrăcată în jocuri de lumini care au închipuit halatul unui medic și apoi steagul Braziliei.

Ulterior, pe trupul masiv al statuii au apărut mesajele în limba portugheză ”Stați acasă!” și ”Vă mulțumim!”.

Un sculptor român a contribuit la ridicarea acestei statui

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro a fost inaugurată în anul 1931. Ea a fost recent inclusă pe lista celor şapte minuni ale lumii moderne.

La realizarea ei, şi-a dat concursul şi sculptorul român Gheorghe Leonida, care a colaborat cu artistul francez Paul Landowski pentru a desena trăsăturile feţei. În soclu, se află o capelă în care pot încăpea 150 de oameni, iar înălţimea totală a statuii este de 38 de metri.