Dar, înainte să te lamentezi și să-ți plângi de milă, amintește-ți de câte ori, în zilele lucrătoare, dimineața, te-ai gândit ce bine ar fi dacă ai putea sta acasă. Nu-i așa că ți-au trecut prin cap și tot felul de explicații care să pară pertinente? 

Hai să privim partea bună a lucrurilor. Dacă a sta acasă este cea mai bună soluție care poate pune capăt pandemiei, atunci să ne facem zilele de izolare cât mai normale și mai eficiente. 

Iată ce ai putea să faci ca să-ți treacă timpul util dacă stai acasă: 

Urmărește un serial

Sunt câteva seriale pe care, pur și simplu, nu ai voie să le ratezi. Le poți vedea integral pe rețelele de streaming video. Singurul motiv pentru care nu le-ai vedea este varianta neplăcută în care ți s-ar strica televizorul. Dar și în acest caz ai o soluție. Caută televizoare ieftine și înlocuiește-l pe cel defect. Serialele excelente te ajută să scapi de angoasele cotidiene și să te detașezi de știrile mai mult sau mai puțin bune. 

Curățenie temeinică în toată casa

Oricum este timpul pentru curățenia de Paște. Este primăvară și nu ai nici un motiv să nu-ți faci casa lună. Partea cea mai frumoasă este că nu va mai trebui să faci toata treaba într-un weekend, cum se întâmpla până acum, ci pe îndelete, în mai multe zile. Asta înseamnă că nu vei mai fi epuizată după ce termini, iar curățenia o să fie perfectă. Asta te scapă și de eventualii microbi din casă, iar, pe lângă utilitatea gestului, te vei simți bine când vei vedea rezultatele.

Citește 

Și tu ai un teanc de cărți pe noptieră? Este momentul potrivit să te bucuri de ele. Dacă situația nu ar fi tensionată și tragică prin unele locuri, aproape că ai putea să te bucuri de timpul pe care îl economisești doar pentru că nu trebuie să te mai deplasezi spre și dinspre birou. 

Vorbește la telefon cu prietenii

Este o perioadă în care se recomandă distanțarea socială. Dar, cu atât mai mult, este necesar să fii aproape de cei dragi. Comunicare verbală directă, prin telefon este cea mai bună soluție. Așa că vorbește cu cei dragi, atât cât este nevoie. De data asta nu o mai faci pe fugă, cu ochii în monitor. 

Lucrează de acasă

Dacă jobul tău îți permite să-ți continui munca de acasă, atunci te vei bucura de plăcerea de a lucra în trening și papuci, fără machiaj pe față. Iar părul tău poate sta cum vrea el, pentru că asta nu te mai scoate din sărite. Fii concentrată, comunica eficient cu colegii de serviciu și fă-ți treaba corect. Dacă faci parte dintre cei care pot lucra de acasă, ești în categoria celor norocoși. 

Gătește și fă ceva dulce

Mâncarea gătită este cea mai sănătoasă. În plus, ține mai mult și-ți oferă libertatea de a nu sta în fiecare zi în bucătărie, pentru că poate fi mâncată și a doua zi. A găti – dacă asta nu este cumva o reală neplăcere pentru tine – este un mod în care te poți relaxa. Ascultă muzică, bea un pahar cu vin și prepară ceva dulce pentru cei din casă. Chiar dacă nu sunt foarte sănătoase, dulciurile au calitatea de a atenua stresul și de a te binedispune.

Găsește ceva amuzant de făcut 

Ceva amuzant sau inedit. Fă un puzzle. Învață să faci origami. Sunt o grămadă de tutoriale pe YouTube. Fă pasiențe cu cărți de joc, nu pe calculator. Este cu totul altceva. Pune semințe la încolțit. Ocupă-te de plantele din casă. Curăță-le, schimbă pământul. Uită-te la desenele animate. Un maraton Disney poate să te facă să uiți și de cea mai puternică pandemie. 

Sunt multe alte lucruri pe care le putem face atunci când, din cele mai diferite motive, petrecem mai mult timp acasă. Imaginație, răbdare și sănătate să avem. Și calm. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu badabum.ro