Sportul ar trebui să fie o activitate prezentă în viața oricărei persoane.

Nu ne referim acum să faci sport de performanță, ci pentru a-ți întreține sănătatea fizică și psihică.

Sportul te scapă de stres

Mișcarea este o activitate care te poate scăpa de stresul acumulat la locul de muncă, acasă, în trafic sau din oricare altă conjunctură.

Poți face o plimbare prin parc, la un muzeu, îți poți pune acasă muzica preferată să execuți exercițiile sau poți dansa pe ritmurile preferate.

Poți merge la o sală unde interacționezi cu cei din jur, astfel îți poți face și prieteni noi.

Există o mulțime de săli de unde poți alege aerobicul, yoga, cardio, etc sau poți apela la prietena bicicletă. Dacă ești mai curajoasă, alege rolele.

Orice ai alege, important este să fii în mișcare. Corpul tău îți va mulțumi.

Îți oferă atitudine

Sportul îți cultivă tehnicile și atitudinea necesară pentru a face față cerințelor la job. Cu siguranță vei trece mai ușor peste momentele grele de peste zi, având un tonus psihic bun.

Mișcarea este cea care îți oferă și încredere în forțele proprii.

Atunci când lucrezi, coprul, mintea și spiritul tău devin mai puternice. Meditația ajută și ea în acest sens.

Vei avea o cu totul altă stare de spirit, chiar și momentele dificile, la ședințele tensionante, în discuțiile cu partenerul sau colegii.

Sportul îți oferă energie

Dacă la început simți cu lenea te cuprinde și nu ai chef să faci mișcare, află că la finalul ședinței de sport, lucrurile vor sta cu totul altfel.

Atunci cînd transpiri la orele de yoha sau cardio, corpul tău eliberează endorfine, cele responsabile de starea de bine și care te ajută să te relaxezi.

O minte liniștită și relaxată este un lucru excelent dacă te afli la un interviu, de exemplu.

Te concentrezi mai bine

Exercițiile te învață să respiri corect, fără să-ți dai seama. Acest lucru te ajută la o concentrare mai mare atunci când trebuie să rezolvi multe lucruri și ai un program încărcat.

Te ajută să te cunoști

Practicarea de sport te ajută să fii o persoană mai conștientă de sine. De cine ești și ce poți, dar și câte poți face.

Vei transmite atitudinea unei persoane puternice, hotărâte care se descurcă în orice situație.

Îți oferă echilibru hormonal

Stresul poate induce dezechilibrul hormonal în organismul tău, ceea ce se poate transforma în depresie, anxietate sau îngrășare.

Un organism stresat produce în exces cortizon și adrenalină care încetinesc digestia, foamea excesivă, precum și obiceiuri alimentare nesănătoase.

Cu puțin sport, poți căpăta echilibrul hormonal de care ai nevoie.

Te ajută și să scapi de kilogramele nedorite

Atunci când ești stresat, frustrat, ai tendința să mănânci fără să îți fie foame, dar și să alegi alimente care dăunează sănătății.

Fă-ți un program de sport care să devină parte din rutina zilnică. Nu privi asta ca pe ceva care te va obosi, căci rezultatele te vor bucura, mai ales peste niște ani.

Prin sport ajuți întreg organismul să se oxigeneze, să capete forță, să fie cu mult mai sănătos decât era.

În afara faptului că trebuie să acorzi puțin timp acestei activități, nu ai avea motive întemeiate pentru care să nu faci mișcare. Este greu până faci primii pași, iar restul va veni de la sine.

Sursa Foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.