Specii de animale precum porcul, ratonul, caracatița sau cioara au o inteligență peste media celorlalte surate, chiar dacă nu-ți vine a crede.
Fiecare dintre acestea are un talent nativ la ceva anume.
Specii de animale inteligente – Ratonul
Se pricepe de minune să deschidă încuietorile, lacătele. Nu le reușește chiar din prima, dar important este că le iese la final.
Au o memorie fantastică și își pot aduce aminte de lucruri învățate sau făcute în urmă cu trei ani.
Știai că ratonii pot auzi viermii care umblă pe sub pământ?
Ciorile
Acestea pot recunoaște diferite fețe și pot recunoaște rapid prădătorii.
Ele au noțiuni despre fizică și au reușit să schimbe tiparele migrației astfel încât să evite fermele unde suratele lor au murit împușcate în trecut.
Ciorile pot memora pe ce rute merge mașina de gunoi într-un oraș, astfel încât să aibă mereu de unde să-și procure hrană.
Acestea sunt numai o mică, mică parte din ceea ce pot face inteligentele ciori.
Porcii
Știai că pot folosi oglinda? Precum câinii, porcii au demonstrat că pot înțelege emoțiile, sunt empatici, pot învăța un limbaj simbolic.
Pentru anumite abilități, purcelușii tineri pot pune într-un con de umbră și rușine chiar și pe cei mici.
Într-un experiment în care au fost folosiți porcușori britanici aceștia trebuiau să folosească o oglindă cu ajutorul căreia să realizeze unde este bolul cu mâncare.
În vârstă de 6 luni, porcușorii au dovedit că înțeleg ce înseamnă reflexia, astfel că au găsit și bolul cu mâncare care se vedea în oglindă.
Caracatița
Este o maestră a evadărilor. Au demonstrat, în timp, că au acest talent înăscut de a evada din orice închisoare din adâncul apelor.
Se pot strecura prin cele mai nefirești spații, se pot cățăra pe orice le stă în cale pentru a evada.
Otto, o caracatiță din Germania, era cunoscută pentru faptul că arunca pietrele în geam și stropea cu apă lampa de lângă acvariu pentru a face scurt-circuit.
Aceasta era profund deranjată de lumina lămpii.
Veverițele
Știu mult prea bine cum să-și folosească mânuțele. Nu uită locurile în care și-au îngropat alunele, chiar dacă a trecut mai mult timp.
Mai mult decât atât, ele apelează și la trucuri când hrana le este în pericol.
Se fac că sapă o groapă pentru a îngropa hrana, dar de fapt o iau și o ascund în altă parte, păcălindu-i pe cei care vor să le ia mâncarea.
Delfinii
Au creierul bine dezvoltat, știu cum să-și exprime emoțiile și să impresioneze audiența care îi asistă.
Anumite cercetări au arătat că delfinii ar putea fi și puțin… hoți.
După ce au fost puși să-ți adune gunoiul din acvariu și li s-au dat pești ca recompensă, unul dintre ei a descoperit cum să învingă sistemul.
A ascuns gunoiul sub o piatră crezând că nu a fost văzut și a cerut apoi recompensa.
Acesta nu a fost singura dată când s-a întâmplat, ci delfinul a mai repetat figura.
Elefanții
Au o memorie incredibilă – își pot aminti exact anumite rute, locurile cu apă.
Mai mult, nu uită chipurile pe care le întâlnesc sau prietenii pe care i-au îndrăgit.
Un astfel de caz s-a întâmplat în SUA, când doi elefanți provenind din locuri diferite au devenit rapid apropiați și au început să socializeze.
Dresorii au cercetat și au aflat că cei doi elefanți fuseseră împreună la un circ, în urmă cu 22 de ani. Asta da memorie de elefant!
- Iubitorii de animale sălbatice exotice pot citi mai multe informații despre ursul panda, panda roșu, ursul koala, cangur, elefant, girafa, rinocer, loris, pangolin și armadillo.