Supraveghere video

Progresele tehnologice au adus performanțe excepționale sistemelor de supraveghere video, împreună cu reduceri semnificative ale costurilor, au sporit substanțial capacitatea de înregistrare și, mai important, accesibilitatea. Camerele de supraveghere permit proprietarilor să-și poată vizualiza locuința în orice moment, din practic orice locație. Instalarea acestor camere de supraveghere la exterior este o decizie inteligentă din mai multe motive:

  • descurajează potențialii infractori;
  • vin în ajutorul poliției în cazul în care se întâmplă ceva; 
  • este o verificare utilă pentru familie, care își poate supraveghea casa atunci când nu sunt în localitate, prin intermediul conectării camerei la internet;
  • poate aduce o eventuală reducere a poliței de asigurare pentru casă. 

Statistica arată că riscurile la care este supus un imobil care este supravegheat video scad cu până la 25%.

Sistem de alarmă

Sistemele de alarmă simple sau mai complexe sunt o măsură de siguranță suplimentară care securizează perfect casa. Acestea, împreună cu supravegherea video, asigură protecția completă a locuinței și protejarea bunurilor și a familiei. A le utiliza nu mai este un moft și nici nu  sugerează că în casă ar exista bunuri de valoare, ci este doar expresia dorinței de siguranță și intimitate. În plus, instalarea unor astfel de sisteme este una din cele mai bune strategii care duc la reducerea infracționalității.

Detectoarele de gaze

În condițiile în care cele mai multe dintre case și apartamente folosesc sisteme de încălzire pe gaze sau folosesc gazele naturale pentru utilități, detectoarele de emisii de gaze sunt mai mult decât necesare. Beneficiile pe care le aduc sunt evidente. Sistemele cele mai eficiente sunt cele care pot alarma proprietarii în cazul scurgerilor de gaze și cele care pot opri alimentarea, ca măsură imediată suplimentară.

Siguranța rețelei Wi-Fi

Asigurarea rețelei de internet wireless este la fel de necesară ca asigurarea ușii casei, pentru că poate reprezenta o poartă de intrare către adresele de logare, către conturile bancare și arhiva personală. Compromiterea rețelei Wi-Fi poate expune familia la situații mai mult decât neplăcute, de genul atacurilor de tip phishing sau furtul de poze sau documente, lucru ce se poate transforma rapid într-o complicație. Nu oricine poate să penetreze prin rețeaua Wi-Fi în rețeaua de internet din casă, dar ceea ce contează și trebuie reținut este că acest lucru este posibil. De aceea, măsuri suplimentare de siguranță sunt necesare. Cele mai bune strategii sunt:

  • schimbarea numelui rețelei;
  • o parolă complexă pentru rețea;
  • dezactivarea accesul la interfața Web;
  • folosirea un firewall performant;
  • un antivirus eficient.

Sistemul de iluminare

Acolo unde este lumină este siguranță. Acesta este un fapt. În această idee, este necesar – și aduce confort psihic – ca zona din jurul casei, eventual curtea interioară sau alte anexe, dacă acestea există, să fie iluminate în timpul nopții. Pot fi luate în calcul, pentru că sunt foarte practice, sistemele de iluminat cu senzori de mișcare sau cele exterioare alimentate cu energie solară, pentru perioada din an când se pot alimenta în mod eficient. 

Uși și ferestre sigure

Sistemele de siguranță descrise mai sus sunt necesare, dar nu suficiente. O ușă solidă și încuietori sigure sunt obligatorii. Când este vorba despre siguranță, statistica este un indicator bun, iar cifrele arată că, în cazul spargerilor de locuințe, calea cea mai frecvent aleasă este forțarea ușii de la intrare. O ușă sigură, rezistentă, încuietori bune și eventuale elemente de feronerie suplimentare care să adauge un plus de siguranță sunt mereu bine venite. 

Situația este identică și în cazul ferestrelor, mai ales dacă acestea sunt accesibile. Obloanele sau sistemele tip grilaj sunt necesare în funcție de locul unde se află casa sau de existența altor variante de supraveghere și protecție.

La toate acestea mai poți adăuga, evident în funcție de necesități și de calcularea eventualelor riscuri potențiale, o ușă automată pentru garaj, sisteme de supraveghere în interior, un câine (dresat). Niciodată măsurile de siguranță luate pentru casă nu sunt nici exagerate, nici inutile. Toate pleacă dintr-o binevenită atitudine preventivă, care este mereu cea mai bună abordare și cea care aduce confort psihic.

Sursa foto: pixabay.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu spy-shop.ro