Regimul flexitarian sau semi-vegetarian

Regimul flexitarian este bazat mai mult pe consumul de vegetale și ocazional, de carne.

Este un tip de dietă vegetariană flexibilă, mai ales că se poate consuma moderat și carne.

Regulile sunt simple, puține, acestea constând în faptul că se poate consuma carne ocazional.

Regimul flexitarian a devenit popular mai ales în rândul celor care nu vor să fie exclusiv vegetarieni.

Am putea spune că străbunii erau flexitarieni, datorită obiceiului că obișnuiau să consume carne o dată pe săptămână sau mai rar.

Nutriționiștii îmbrățișează această dietă de slăbit, dacă i se poate spune așa, fiind vorba mai precis de un stil de viață echilibrat și sănătos.

Carnea în exces nu este sănătoasă, la fel nici mezelurile, produsele procesate, etc.

Fiecare individ poate trece pe o listă alimentele pe care le consumă de-a lungul unei zile, a unei săptămâni, pentru a vedea câtă carne consumă.

Legumele ar trebui să ocupe mai mult de jumătate din componența unei mese. Ideale ar fi cele bio, de la țară, mai puțin stropite și fertilizate cu chimicale.

Smoothie de detoxifiere cu spirulină. Cum îl prepari acasă

Regimul flexitarian, alimente permise

În acest regim sunt permise mai toate alimente care nu conțin carne.

De exemplu legumele și fructele, cerealele integrale, lactate, zaharuri naturale, pește slab, alge marine, uleiuri sănătoase.

Regimul flexitarian, alimente de evitat

Pentru a respecta acest regim ar trebui să eviți produsele procesate, semipreparate, pâinea albă, peștele gras, carnea grasă, brânzeturile grase, zahărul rafinat, sucurile acidulate îndulcite.

Dieta cu supă de oase, bună pentru siluetă și imunitatea organismului

Carnea este bună sau îmbolnăvește

Acest lucru este relativ. Poți consuma carne curată, slabă, de țară, neinjectată cu chimicale și apă sărată, etc.

Carnea este, în general, o sursă de proteine, fibre, minerale benefice organismului și sănătății noastre.

Orice lucru este consumat în exces, este și dăunător.

Se știe că un consum crescut de carne are legătură și cu apariția cancerului, diabetului, colesterol crescut.

Mai puțină carne, și mai rar, nu dăunează sănătății.

Reducerea consumului de carne are ca motivare păstrarea sănătății, dar și a mediului.

Creșterea animalelor implică folosirea unor cantități mari de apă, de spațiu, de hrană, cresc emisiile de dioxid de carbon.

Meniul flexitarian – cât slăbești

Unt de arahide, smoothie de banane, stafide, soia, tofu, cale, cartofi dulci, iaurt natural amestecat cu fructe.

Mai include și exerciții fizice ce ajută la prelungirea vieții.

Cât slăbești cu acest regim este relativ, căci numărul de kilograme pierdute diferă de la o persoană la alta.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto