Există o serie de celebrități care și-au ros coatele pe băncile facultăților înainte de a deveni celebre. E cazul actorului britanic Rowan Atkinson, cunoscut mai ales prin prisma rolurilor sale de prostănac, Dolph Lundgren, un greu al filmelor de acțiune, baschetbalistului Shaquille O’Neal, actriței Natalie Portman, lui Brooke Shields, lui Edward Norton sau Jodie Foster.

Rowan Atkinson

În viața reală nu e deloc prostănacul de pe micul sau marele ecran. Rowan Atkinson are o diplomă de masterat în inginerie electrică, la Universitatea Newcastle.

Rowan Atkinson studii

Dolph Lundgren

Înainte de a deveni un greu al filmelor de acțiune, adesea portretizând personaje pline de mușchi și fără pic de creier, Dolph Lundgren, suedez de origine, și-a luat diploma la Institutul Regal de Tehnologie, în țara natală. În plus, mai are și un masterat în inginerie chimică la Universitatea din Sydney.

Dolph Lundgren studii

Shaquille O’Neal

Cu siguranță Shaquille O’Neal e mai mult decât unul dintre cei mai de succes baschetbaliști ai tuturor timpurilor. Puțini știu că el are și o diplomă în administrarea afacerilor, obținută la Universitatea Phoenix. Mai nou e și vedetă de televiziune.

Shaquille O'Neal studii

Natalie Portman

Natalie Portman este una dintre cele mai inteligente actrițe, ea absolvind, în 2003, Universitatea Harvard, cu o diplomă în psihologie. În plus, actrița cunoaște 6 limbi străine: ebraică, franceză, arabă, germană și japoneză.

Natalie Portman studii

Brooke Shields

Chiar dacă apăruse deja în „Laguna Albastră” și era faimoasă, Brooke Shiels s-a ținut și de școală. A studiat la Universitatea Princeton, în 1987 luându-și diploma în Literatura Franceză.

Brooke Shields studii

Edward Norton

Actorul a absolvit prestigioasa universitate Yale în 1991. Acolo, Edward Norton a studiat istoria, dar a luat în paralel și lecții de actorie.

Edward Norton studii

Jodie Foster

Chiar dacă s-a remarcat de tânără în cinematografie, lui Jodie Foster nu i s-a suit succesul la cap. A absolvit Universitatea Yale în 1985, cu diplomă în literatură.

Jodie Foster studii

Peter Weller

Actorul principal din „RoboCop”, Peter Weller, are un doctorat in Renașterea italiană, artă și istorie, obținut la UCLA, în urmă cu 4 ani, cand starul avea 66 de ani. Are si un master la Universitatea Syracuse, în aceeași disciplina. Din 2004 este lector.

Peter Weller studii

Brian May

În 2007, la peste 30 de ani de cand și-a început studiile, Brian May, membru al trupei Queen, a obținut doctoratul în astrofizică, la Imperial College. În tinerețe, acesta a întrerupt studiile pentru a fi alături de membrii trupei, în turnee.

Brian May studii

Fotografii HeptaVedete