Dacă e să ne luăm după cifrele scoase la iveală de Personality Media, lucrurile nu sunt deloc roz pentru exploziva vedetă din Columbia, numărul concertelor scăzând la jumătate în 2018 față de 2011, iar ultimul sau album, El Dorado, înregistrând vânzări de aproximativ un milion de dolari, ceea ce înseamnă destul de puțin în comparație cu alte albume din trecut, precum Laundry Service (2001-13 milioane de euro) sau Fijacion Oral (2005 – 8 milioane de euro). Adevărul este că, dacă stăm bine să ne gândim, ultimul hit al Shakirei a fost ,,Can’t remember to forget you’’, melodie lansată împreună cu Rihanna, în urmă cu 4 ani.

Tot în cadrul aceluiași material, se arată că în anul 2014 Shakira se afla pe poziția 38 în topul Forbes al celor mai puternice prezențe feminine din industria muzicală, un an mai târziu cobora până pe locul 81, pentru ca în ultimii 3 ani să dispară definitiv.

Începutul anului 2019 o găsește pe Shakira în mijlocul unui scandal uriaș. Potrivit unui material publicat pe independent.co.uk la finalul anului trecut, oficialitățile spaniole au acuzat-o pe cântăreața pop de evaziune fiscală în perioada 2011-2014, suma totală pe care aceasta nu ar fi plătit-o fiind estimată la aproximativ 14.5 milioane de euro.

Lăsând la o parte problemele cu fiscul spaniol, putem totuși spune că scăderea popularității Shakirei în ultimii 8 ani este pe deplin compensată de faptul că, în cei 8 ani de relație, Shakira și Gerard Pique au dat naștere la doi copii superbi, Milan (5 ani) și Sasha Pique (3 ani). Mai mult, publicația La Opinion scria luna trecută că un astrolog din Mexic este destul de sigur că Shakira este însărcinată din nou, de această dată urmând sa aibă o fetiță.

Dacă pentru Shakira situația nu este una tocmai roz în ceea ce privește cariera sa muzicală, nu același lucru este valabil și în cazul carierei fotbalistice a soțului sau (deși cota lui Pique este mai mică acum decât în martie 2018). Estimat la 40 de milioane de euro în prezent, conform transfermarkt.com, Gerard Pique Bernabeu (31 de ani) este încă din 2008 unul din jucătorii de bază ai clubului FC Barcelona. În cei 10 ani petrecuți la Barcelona, Pique a câștigat de 7 ori Campionatul Spaniei (La Liga), de 3 ori UEFA Champions League și de 6 ori Cupa Regelui. Sezonul 2008/2009, cel în care Pique a fost transferat de la Manchester United, a fost unul excelent pentru clubul catalan, care a reușit să câștige tot ce se putea câștiga: UEFA Champions League, La Liga BBVA, Cupa Regelui și chiar Campionatul Mondial al Cluburilor. În ceea ce privește actualul sezon, dacă ne uităm puțin pe site-urile specializate în ponturi pariuri fotbal antepost, observăm că Barcelona are mari șanse să prindă un sezon la fel de bun precum cel din 2008/2009. Este favorită clară în campionatul intern (la o cotă de doar 1.10 – ,,aproape sigură’’ în lumea pariurilor sportive) și favorita numărul 2 în Liga Campionilor (la o cotă foarte apropiată de Manchester City).