Mergeți la plajă dimineața sau după-amiaza

Această recomandare este valabilă indiferent dacă te duci la plajă cu sau fără copii. Razele ultraviolete nocive ale soarelui nu sunt benefice niciunui tip de piele, de aceea cel mai bine este să faci plajă în intervalul orar 8-11, respectiv după ora 16. Chiar și în acest interval de timp, este bine să ai disponibilă o umbrelă sau o zonă cu umbră.

De altfel, o simplă umbrelă nu te ferește în totalitate de razele UV puternice, așadar nu este de ajuns pentru a-ți proteja pielea corpului în afara orelor recomandate de specialiști.

Evită astfel probleme comune, precum insolația, ce îți pot afecta restul zilelor de vacanță, dar și boli neplăcute de piele. Este suficientă o arsură pentru a compromite următoarea zi de relaxare la mare cu cei dragi.

Aplică loțiunea de soare potrivită pentru ei

O loțiune de soare dedicată pentru copii, cu factor de protecție SPF 50, este obligatorie pentru statul la plajă. Aplic-o pe pielea copiilor ori de câte ori este necesar și conform indicațiilor.

De ce nu se poate folosi loțiunea de soare pentru adulți? Din simplul motiv că aceasta poate conține substanțe chimice ce nu pot fi tolerate de pielea sensibilă a celor mici. Este important de știut faptul că o arsură solară la copii poate crește riscul de melanom mult mai repede.

Mai mult decât atât, copiii mai mici de trei ani trebuie să fie îmbrăcați cu haine respirabile pe plajă și, bineînțeles, să poarte un accesoriu pentru protecția capului. 

Bucurați-vă împreună de apă și nisip

Este timpul să îți aduci aminte de copilărie și să te bucuri de momentele petrecute la plajă cu cei mici. Puteți încerca diverse forme și desene din scoici sau să construiți un castel din nisip. În plus, sunt tot felul de alte jocuri pentru copii pe care să le iei cu tine la plajă.

Mai poți avea în vedere că plimbarea pe nisipul cald poate cauza arsuri sau unele scoici le pot provoca răni pe tălpi. Prin urmare, cel mai bine este să le oferi papuci sau sandale confortabile. 

Totodată, intrarea în apă trebuie să fie mereu sub supravegherea ta, chiar dacă cel mic știe să înoate sau are o vestă de salvare sau un colac. 

Cum plictiseala poate apărea oricând, ai în vedere și alte activități în afara plajei, ca vizitarea unui delfinariu sau accesul într-un parc acvatic. La plajă poți reveni și în ziua următoare. 

Hrănește-i în condiții sigure

Dacă alăptezi și nu ai o problemă cu a face asta în public, lucrurile sunt relativ simple pentru tine și bebe. În restul situațiilor, vei avea nevoie de o geantă termoizolantă sau de o ladă frigorifică portabilă. Acestea sunt soluții ideale pentru a păstra anumite gustări ce pot fi afectate de temperaturile mari de afară. De asemenea, în ele poți pune și pachetul cu lapte praf, iar apa pentru prepararea lui o poți păstra eficient într-un termos. 

Dincolo de alimentație, nu uita să hidratezi copiii corespunzător, atât cu apă plată, cât și cu fructe care conțin apă, precum căpșuni, pepene roșu sau piersici. 

Într-un final, chiar dacă există câteva reguli și sfaturi esențiale, statul la plajă cu cei mici nu este o activitate imposibilă. Cu un pic de organizare și un bagaj pregătit, totul o să fie în regulă! 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro