Citește și : A fost aleasă Miss World după ce a fost violată

Fugi oriunde vezi cu ochii

Un atac, fie el cu armă de foc sau albă, cu bombă sau cu mașină se petrece în câteva secunde. Nu te lasăa cuprins de panică și dacă ai scăpat de primele secunde groază, fugi oriunde, nu mai rămâne în același loc.

Nu face pe mortul

Dacă atacatorii au arme și se îndrepată spre o mulțime, o adunare de oameni în apropierea căreia te afli, nu rămâne pe loc și nici nu face pe mortul. Cei care fac acest lucru, rareori scapă cu viață, potrivit experților. Găsește imediat un loc să te pui la adăpost, de preferat în direcția opusă originii atacului!

Dă telefonul pe modul silențios

Dacă urmezi sfatul experților și fugi pntru a te ascunde, atunci ai grijă să dai telefonul pe modul silențios. Un astfel de gest a făcut în neumărate cazuri diferența dintre viață și moarte. Apoi, baricadează cu ce ai la îndemână întrarea în locul în care ți-ai găsit adăpost. Următorul pas, foarte important, este să suni fie la numărul de urgență, fie să informezi apropiații cu privire la ceea ce se întâmplă și unde te afli.

Instalează pe telefon o aplicație cu lanternă

Dacă te afli într-o clădire unde tocmai a avut loc o explozie, curentul electric este întreurpt. Experții recomandă să ai instalată o aplicație de tip lanternă.

Folosește-ți ochii și urechile la maximum

Atunci când mergi în vacanță în străinătate și stai relaxat crezând că nimic nu ți se poate întâmpla, greșești. Experții recomandă ca oriunde mergem, înainte de a ne relaxa, să privim în jurul nostru, să analizăm câteva clipe împrejurimile, clădirile, oamenii. Având imaginea în minte, în cazul unui atac, te poți orienta rapid către un adăpost.

Opțional, dar ideal: pantofi sport, acumulator extern

Bateria telefonului ar trebui să fie tot timpul la nivel maxim, atunci când mergi în vacanță. De aceea, ideal ar fi să ai în geantă un acumulator extern, De asemenea, pentru lungile plimbări de vacanță, se recomandă pantofii sport. În caz de urgență, sunt cei mai eficienți pentru a te îndepărta de locul incidentului.

Citește și: