Cât de des zâmbiți în poze?

Un studiu curios, care a evaluat pozele din copilăria și adolescența unor adulți deja căsătoriți, a scos la iveală un rezultat surprinzător. Persoanele care obișnuiau încă din copilărie să zâmbească foarte mult în poze nu au divorțat niciodată și nici nu se gândeau la divorț. În schimb, una din patru persoane care erau mai mult încruntate în poze, a ajuns la divorț.

La acest studiu au participat persoane în vârstă de peste 65 de ani, iar concluzia finală a fost aceea că persoanele mereu încruntate, îngrijorate, supărate au un risc de cinci ori mai mare să divorțeze decât persoanele mai destinse și mai optimiste. ”Poate că cei care știu să zâmbească mult atrag persoane mai fericite, iar combinația aceasta asigură un mariaj de lungă durată”, a subliniat psihologul Matthew Hertenstein, conducătorul studiului realizat la Universitatea De Pauw din Indiana.

Tonul emoțional al vocii

Tonul cu care își vorbesc doi soți este la fel de important ca toate cuvintele pe care și le spun. Ba chiar mai important, deoarece cuvintele de multe ori ne înșală, dar tonul vocii foarte rar poate să ne mintă. Un studiu la care au fost analizate 100 de cupluri care mergeau la psiholog, pe o perioadă de 5 ani, arată că cele mai multe probleme le aveau partenerii care nu reușeau să își controleze tonul vocii.

Fii atentă la tonul cu care îți vorbește soțul tău, chiar și în cele mai calme situații. Dacă el ridică vocea, fără să vrea, dacă folosește un ton mai ascuțit, mai răstit, mai aspru, chiar fără motiv, atunci te poți gândi că poți ajunge la divorț mai curând decât credeai.

Semne dicrete care arată din timp dacă poți ajunge la divorț

Colegii de sex opus

Se pare că bărbații care muncesc alături de un grup mai mare de femei au un risc mai mare să divorțeze, decât cei care lucrează în colective predominant masculine. Iar procentul ar fi de 15%, după cum arată un studiu în Danemarca, care a analizat situația cuplurilor căsătorite între anii 1981 și 2002. Peste 100.000 de persoane care aveau mai mulți colegi de sex opus divorțaseră deja până la terminarea studiului.

Prea multe dovezi de afecțiune

În mod surprinzător, tinerii care arată mai multă pasiune și afecțiune la începutul relației lor ajung mai des la divorț, decât cei care păstrează o relație echilibrată.

Psihologul Ted Houston a analizat situația maritală a 168 de cupluri la 13 ani de la căsătoria lor. Conform studiului, cuplurile care arătau o afecțiune de trei ori mai mare decât altele la începutul căsătoriei, au divorțat la 7 ani sau mai mult de la nuntă.

Huston consideră că mulți tineri care încep o căsnicie bazată pe iubire și pasiune intensă, ajung în cele din urmă la divorț pentru că le este greu să mențină sentimentele acestea puternice și aprinse de-a lungul anilor.

foto: 123rf.com