Persoanele cu un nivel ridicat de testosteron declanșează mai ușor un scandal pentru că se simt ”recompensate” de furia celorlalți.

Unele studii au demonstrat că există persoane care se nasc cu certe abilități matematice.

Cântatul te ajută să diminuezi stările de anxietate și să te ferești de depresie.

Sistemul nervos al intestinului subțire este direct legat de creier. De aceea, stresul și emoțiile se simt direct în stomac.

Absența prietenilor este la fel de periculoasă precum fumatul. Oamenii de știință au descoperit că singurătatea duce la coagularea de proteine, ceea ce ar putea fi un risc major de atac de cord sau atac cerebral.

Unii oameni sunt predispuși genetic să fie pesimiști, de aceea ei resimt mai acut evenimentele negative din viața lor. Dar putem învăța să fim optimiști!

Secretele psihologiei în viața de zi cu zi

Când încercăm să ne aducem aminte un eveniment din trecut, ne amintim de fapt ultimele amintiri sau gânduri despre acel eveniment, și nu faptul în sine.

Mâncarea este mai gustoasă când o gătește altcineva. Uimitor, nu? Când gătești chiar tu, miroși toate ingredientele și știi deja cam ce fel de gust o să aibă mâncarea. Când mănânci ceva pregătit de alții, gustul este o surpriză, iar dacă îți place, este și mai gustoasă.

Cercetătorii studiază tot mai mult legătura dintre sarcasm și inteligență. Se pare că persoanele sarcastice sunt mai creative și mai istețe, spune unul dintre secretele psihologiei.

Persoanele care se nasc oarbe nu vor suferi niciodată de schizofrenie.

Multe studii arată că oamenii exagerează trăsăturile pozitive. Spre exemplu, oricine conduce o mașină consideră că știe să conducă mai bine decât majoritatea.

Când suntem prevăzători și ne pregătim un plan B, de obicei planul A va eșua. Probabil pentru că nu avem suficientă încredere în el.

Pentru cele mai multe femei, 70% din atracția pe care o simt pentru bărbați este legată de statura lor fizică. Cu cât sunt mai puternici, cu atât sunt mai interesate de ei.

Persoanele cu ochii căprui sunt mai de încredere, decât cele cu ochii albaștri, probabil pentru că au și trăsături mai proeminente, care emană încredere.

Ne schimbăm vocea când vorbim cu persoanele care ne plac și adoptăm un ton netru sau rece cu celelalte.

sursa foto: 123rf.com