Remediu cu aspirină și gheață pentru ten luminos

Gheața are proprietatea de a activa circulația sângelui, de a destinde trăsăturile. Aspirina este esențială grație proprietăților sale de a reduce inflamațille. Așadar, combinația lor este perfectă pentru dimineața când tenul tău arată obosit. Ai nevoie de o aspirină efervescentă, un cub de gheață, un pic de apă, o bucată de pânză/material și o dischetă demachiantă. Pune cubul de gheață în bucata de pânză și trece-l ușor câteva secunde pe toată fața. După aceea, dizolvă aspirina în apă și, cu discheta, aplic-o pe toată fața. Lasă să acționeze 10 minute, iar la final clătește cu apă călduță din abundență.

Mască de față cu miere, lâmâie și iaurt

Încearcă o combinație din cele trei ingrediente atunci când simți că oboseala se vede pe chipul tău. Ai nevoie de o lingură cu miere, una de iaurt natural (bio) și șase – șapte picături de suc de lămâie proaspăt stors. Amestecă toate ingredientele până formezi o pastă omogenă. Aplică masca evitând zona ochilor și a buzelor și las-o să acționeze 15 minute. După ce clătești cu apă caldă și înlături orice urmă a măștii, folosește o cremă hidratantă.

Măști cosmetice naturale. Remedii pentru ochi umflați

Dacă ai ochii umflați, taie două felii de castravete de la frigider și aplică-le pe pleoape un sfert de oră. Tot pentru această problemă poți pune pe ochi două dischete înmuiate în lapte rece sau două linguri ținute la frigider. Cu aceste remedii va trece senzația de oboseală a ochilor, iar pleoapele se vor dezumfla.

Citește și – Ce tratamente faciale să alegi în funcție de tenul tău?

Uleiuri esențiale în rutina de frumusețe

Alături de câteva măști cosmetice, uleiurile esențiale sunt extrem de benefice pentru piele. Însă ele pot face mai mult rău decât bine, dacă nu sunt alese corect. Uleiurile esențiale vin în ajutorul pielii tale. Ele reduc oboseala si stresul. Pielea reflectă stările noastre emoționale. Tocmai de aceea, stresul, anxietatea și oboseala se pot reflecta în numeroase afecțiuni ale pielii precum acneea, petele pigmentare sau eczemele. Printre cele mai eficiente uleiuri pentru astfel de probleme pot fi enumerate uleiul esențial de bergamotă sau tămâie.

Cum folosești uleiul esențial?

„Înainte de a-l aplica pe piele, îți recomand să-l diluezi într-un ulei vegetal. Este important de reținut că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, au molecula mică și sunt absorbite imediat. Din acest motiv, e important să fie diluat într-un ulei purtător, care va fi baza lui de îngrijire. Acestea pot fi: ulei de cocos, de susan, de semințe de struguri (pentru ten gras), de migdale dulci, de măsline, de argan sau ulei de avocado (pentru ten uscat). Recomandarea mea este să se folosească 12 picături de ulei esențial la fiecare 30 ml de ulei purtător”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.

Foto: 123rf

Citește și – 5 măști naturale care-ți protejează tenul iarna