Accesul la creditare
Atunci când ești angajată la o companie, poți obține credite mult mai ușor. Primul lucru pe care ți-l va cere orice bancă înainte de a-ți acorda un credit e adeverinta de venit. Din punctul de vedere al băncii, orice client solvabil trebuie să aibă o sursă recurentă de venituri, ca să-și poată plăti ratele. În consecință, fără o adeverință de salariu nu poți nici măcar să faci o simulare ca să vezi dacă ești eligibil. Asta pentru că, dacă nu ești angajată, banca nu poate fi sigură că își va primi banii și îți va refuza creditul.
Accesul la servicii medicale de calitate
Orice angajat cu normă întreagă are asigurare medicală la spitalele de stat din România, iar unii dintre angajatori oferă chiar asigurări private pentru personal. Personalele fără un loc de muncă stabil nu pot beneficia de asigurare medicală decât dacă plătesc pentru aceasta. În cazul în care nu ai asigurare, poți ajunge să plătești sume mari pentru tratamentele de la spital, dacă te îmbolnăvești sau te accidentezi.
Specializarea gratuită
Foarte mulți angajatori oferă cursuri plătite de ei, pentru specializarea personalului. Acestea sunt ocazii foarte bune pentru a-ți dezvolta abilitățile și a învăța lucruri noi, care te vor ajuta să-ți faci mai bine meseria și să avansezi. Asta pentru că tot ce înveți rămâne cu tine și, în timp, va deveni un atu care te va ajuta să obții mai ușor postul la care visezi.
Concediile plătite
Orice loc de muncă stabil vine la pachet și cu beneficiul unei perioade de odihnă de cel puțin 20 de zile pe an, suportată de angajator. Mai mult decât atât, unele companii oferă tichete de vacanță prin care angajații își pot deconta o parte din cheltuieli sau chiar întregul cost al vacanței, fără să mai fie nevoiți să economisească bani pentru asta. De asemenea, la zilele de concediu de odihnă, se adaugă și sărbătorile legale, de care te vei putea bucura, dacă lucrezi. Iar în cursul anului 2018 vor fi, în total, 15 zile de sărbători legale, deci vei avea multiple ocazii să te relaxezi și să-ți încarci bateriile.
Concediul de maternitate
Orice companie este obligată să ofere concediu de maternitate unei angajate care rămâne însărcinată. Dacă urmează să devii mamă, ai dreptul la 126 de zile de concediu, atât prenatal cât și postnatal. În consecință, calitatea de angajată îți oferă și un grad de siguranță cu privire la perioada sarcinii, în special pentru că veniturile tale sunt asigurate, chiar și atunci când nu mai poți merge la muncă. În plus, ai și posibilitatea de a solicita apoi un concediu de creștere a copilului, care se acordă până când acesta împlinește vârsta de 2 ani.
Pensionarea
Nu poți beneficia de o pensie fără un loc de muncă stabil. Conform Job Cluster, dacă vrei să duci o bătrânețe liniștită și lipsită de griji, trebuie să începi să contribui la bugetul de pensii din tinerețe. Fiecare lună în care nu lucrezi e o lună pierdută pentru pensia ta, iar cu cât contribuția ta va fi mai mică, cu atât și suma pensiei va scădea. În schimb, dacă lucrezi constant și încerci să te menții activă de-a lungul vieții, vei avea parte și de o pensie consistentă, care îți va permite să-ți trăiești bătrânețea fără grija zilei de mâine.