Despre programul Jurnal de fapte Bune

Dezvoltat de Asociația Pentru Familie și Caroli, în parteneriat cu Libertatea și Fundația Ringier, programul Jurnal de fapte bune oferă burse lunare de câte 1000 de lei, timp de un an de zile, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.

Cea de-a doua ediție aduce burse pentru copii, dar și pentru cei care le sunt alături, înscriindu-le povestea în concurs!

Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe. Astfel, structura finală a burselor acordate în cea de-a doua ediție a programului Jurnal de Fapte Bune desfășurată în perioada 05 octombrie – 31 decembrie 2015 este următoarea:

  • 16 burse în valoare de 1.000 RON/lună fiecare, timp de 1 an de zile, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite
  • 9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului Jurnal de fapte bune. Vor fi acordate 3 burse în fiecare lună
  • 2 burse în valoare de 15.500 de lei fiecare, pentru echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregatire (la nivel de echipă)

Regulamentul complet este disponibil pe platforma online JurnaldeFapteBune.ro.

“Suntem mândri să anunțăm cea de-a doua ediție a programului Jurnal de fapte bune. În primul rând, vrem să mulțumim tuturor celor care au înscris cazurile copiilor din prima ediție. Cu ajutorul lor, am reușit să fim aproape de familii, să construim împreună un viitor frumos pentru acești campioni. Ne-au convins, așa că mergem mai departe și oferim șanse și mai multor copii din întreaga țară. Este rândul nostru să-i convingem că drumul spre performanță le este deschis, iar noi le suntem alături.” a declarat Ana Maria Băjan, Marketing, Business Development & PR Executive Director, Caroli Foods Group.

Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibile, cazurile înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii, cele mai importante fiind:

  • Vârsta maximă de 18 ani;
  • Dovada practicării activității și a rezultatelor obținute de copil în trecut în domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzică, arte vizuale și artele spectacolului) și învățătură;
  • Situația materială a familiei. Copiii înscrişi trebuie să provină din familii în care venitul net/membru nu depăşeşte 700 de lei lunar.

Povești de viitor susținute în prima ediție a programului Jurnal de fapte bune

În urma primei etape a proiectului, 30 de copii extraordinari au ajuns mai aproape de visul lor – pictori, muzicieni, atleți, informaticieni, gimnaste de talie națională și mulți alții. Printre multele povești de succes, sunt bursieri ai Jurnalului de fapte bune care acum au ajuns până în Germania la concursuri internaționale și bursieri care au devenit campioni naționali ai României prin munca lor și cu ajutorul sprijinului financiar pe care l-au primit.

„Trofeele și realizările obținute le-au dat copiilor, câștigători ai bursei, încredere în forțele proprii, forța și determinarea de a fi mereu pe podium. De aceea, am ales să ducem mai departe povestea din Jurnal împreună cu ei și alți campioni sau viitori campioni pe care îi așteptăm alături de noi. Mai mult, de data aceasta îi vom sprijini și pe cei care i-au ghidat de-a lungul anilor spre performanță, precum și echipe care au nevoie de suport pentru a-și urma visul.”, a declarat Laura Dușleag, Director Asociația Pentru Familie.

Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii.

Despre Caroli

Caroli este cea mai populară marcă din portofoliul Caroli Foods Group, liderul pieței de mezeluri din România și unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa de Sud-Est. Datorită calității produselor și a gustului inconfundabil, Caroli este alegerea preferată a consumatorilor din România, pentru mesele în familie, la serviciu sau între prieteni, oferind peste 70 de sortimente de mezeluri bogate în carne.

Despre Asociația Pentru Familie

Asociația Pentru Familie sprijină familiile din România prin programe de intervenție socială în domeniul educațional și al sănătății. Începând cu 1993 și până în prezent, peste 3170 de familii și 2460 de copii din România au beneficiat de programele Asociației.

Despre Libertatea

Libertatea este primul ziar liber din România, fiind lansat chiar în seara zilei de 22 decembrie 1989. De atunci, a rămas permanent în topul preferinţelor cititorilor români. După ce, în 1994, ziarul a fost achiziționat de Ringier, cea mai mare companie media elveţiană, la finalul anului trecut, cotidianul Libertatea s-a relansat, noua linie editorială punând în prim plan responsabilitatea socială. Din 2012, Libertatea susţine editorial programele umanitare dezvoltate de Fundaţia Ringier.

Despre Fundația Ringier

Fundaţia Ringier a luat fiinţă în 2008, în primii ani de activitate dezvoltând proiecte dedicate îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale persoanelor vârstnice şi creşterii accesului la educaţie pentru copiii din medii defavorizate. Începând cu 2012, şi-a dedicat resursele programului Ajută copiii!, prin care a reuşit să strângă peste 200.000 de euro pentru a susţine în lupta cu viaţa peste 120 de copii suferinzi de boli grave.