Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că Rusia, care a lansat ceea ce el numește „o operațiune militară specială împotriva Ucrainei” săptămâna trecută, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare.

Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, potrivit agerpres.

Serghei Lavrov a mai declarat că apartenenţa Peninsulei Crimeea – anexată ilegal de către Rusia de la Ucraina în 2014 – este în afara oricăror discuţii şi că aceasta aparţine Rusiei.

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar că „puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri la indicaţiile SUA”.

Serghei Lavrov a mai spus că Rusia era pregătită pentru introducerea de sancţiuni împotriva ei, dar că „a fost uimită să vadă că aceste măsuri au vizat sportivi, reprezentanţi ai intelectualităţii, actori, angajaţi ai mass-media”.

Citește și: Vladimir Putin și-ar fi mutat membrii familiei într-un „oraș subteran” din Siberia, conceput pentru a supraviețui unui război nuclear

xVladimir Putin, frustrat și nemulțumit de cum decurge invazia în Ucraina. La ce ne putem aștepta? Avertismentul Serviciilor secrete din SUA