Pentru aluat:

● 550 ml apă

● 220 g făină

● 100 g zahăr

● 120 ml ulei

● 60 ml frișcă lichidă

● esență de vanilie

Pentru caramel:

● 160 g zahăr pudră

● 80 g unt puțin sărat

● 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

1. Se pune apa într-un vas, se adaugă zahărul, esența și făina. Se amestecă bine. Se adaugă frișca și uleiul, se amestecă bine și se lasă deoparte până ce se încinge
aparatul de vafe.

2. În aparatul încins se toarnă la mijlocul plăcii o lingură de aluat, se presează cu capacul și se coace. Se așază coada unei linguri, se rulează aluatul și se ridică de pe placa de copt. Apoi, se lasă să se răcească un pic și se scoate de pe coada lingurii.

3. Pentru caramel, zahărul se pune într-o tigaie și, după ce a devenit maroniu, se trage de pe foc și se pune frișca încălzită. Se amestecă energic și apoi se adaugă untul. Se lasă crema la răcit, se dă la frigider și apoi se pune într-o seringă de bucătărie și se umplu rulourile.