Rostopasca, acțiune antimicrobiană

Rostopasca mai este cunoscută și sub denumirea populară de «iarbă de negi» sau «negelariță». Extractele din această plantă au efecte remarcabile asupra unui număr mare de germeni patogeni și ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor. Sucul galben proaspăt pe care îl obțineți prin ruperea tulpinii se aplică direct pe negi șapte zile consecutiv.”

Rostopasca, efecte asemănătoare morfinei

Pe lângă faptul că ajută la cicatrizarea rănilor, rostopasca are și alte calități utile pentru sănătate. Datorită unor substanțe pe care le conține, în uz intern și în anumite dozaje poate avea o acțiune asemănătoare morfinei. Ajută la relaxarea miocardului, a centrilor nervoși superiori și are efect sedativ. Provoacă și relaxarea musculaturii netede. Ca urmare, acționează similar unui medicament antispastic. Asupra centrilor respiratorii are acțiune stimulantă. Are și remarcabile efecte bactericide asupra unui mare număr de germeni patogeni.

Cum folosești rostopasca pentru uz intern

  • Faci o infuzie, din două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se bea treptat în cursul unei zile.

Contraindicaţii

Respectând dozele indicate, nu prezintă efecte secundare. Preparatele pe bază de rostopască se administrează cel mult șapte zile la rând, după care obligatoriu se face o pauză de două săptămâni. Nu se administrează în faza acută a icterelor.

Sursa foto: 123rf.com