În seara zilei de 31 decembrie, Primăria Capitalei și ArCub au pregătit o petrecere de pomină – cea de Revelion 2017, în Piața George Enescu din București.

„Pe 31 decembrie, Primăria Capitalei va aduce în dar un spectacol de excepţie cu cei mai iubiţi artişti ai momentului. Muzica, jocurile de lumini, artificiile şi surprizele vor transforma noaptea dintre ani într-un eveniment pe care nu îl veţi putea uita! Veniţi să spunem împreună, într-un loc emblematic din Capitală: ‘La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!'”, declară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Bucureştenii pot face parte din spectacol, dacă participă la proiectul „Selfie de Bucureşti”.

Echipele „Selfie de Bucureşti”, dotate cu selfie-stick-uri şi tablete, îi aşteaptă pe bucureşteni prin malluri, parcuri, la Târgul de Crăciun sau în Centrul Vechi, pentru a face fotografii.

Acestea vor fi încărcate pe pagina de Facebook a evenimentului – „Selfie de Bucureşti | Revelion 2017”, iar de Revelion vor fi proiectate pe ecranele gigant din Piaţa „George Enescu”.

Revelion 2017 – ce artiști vor urca pe scenă

– Delia
– Loredana
– Holograf
– Andreea Bălan
– Ştefan Bănica Jr.
– Proconsul
– Corina
– Vunk
– What’s Up
– Adda
– Voltaj
– Pepe
– Mihail
– Camioane în Mulţime

Show-ul începe la ora 17.00, Mihai Morar și Diana Munteanu vor fi gazdele evenimentului care va putea fi văzut și pe ecranele uriașe ce vor fi amplasate pe scenă și în piață.

Clădirile istorice din zonă — Biblioteca Centrală Universitară și Palatul Regal — vor face parte din scenografia show-ului, pe ele urmând să fie proiectate 400 de lumini inteligente. Momentul culminant de la miezul nopții va fi marcat de un grandios foc de artificii, pe durata a 11 minute, creat cu ajutorul a aproximativ patru tone de materiale pirotehnice.

Revelion 2017 – restricții de circulație pentru pregătiri

Circulația rutieră va fi restricționată pe str. Franklin, între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu, în perioada 30 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, ora 07,00. De asemenea, vor exista restricții de circulație și pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și str. I. Câmpineanu; pe str. Știrbei Vodă, între str. Luterană și Calea Victoriei, str. George Enescu, str. Episcopiei, str. C-tin Esarcu, str. Dem I. Dobrescu, str. C. A. Rosetti în perioada 31 decembrie 2016, ora 20,00, — 1 ianuarie 2017, ora 2,00.

Pe 31 decembrie, restricțiile se vor aplica gradual, în funcție de afluența publicului spectator.

Organizatorii estimează că la acest eveniment vor participa aproximativ 30.000 de persoane.

Brigada Rutieră recomandă șoferilor rutele ocolitoare:

Piața Victoriei — bd. Lascăr Catargiu — Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii sau Piața Victoriei — str. Buzești — str. Berzei — str. Vasile Pârvan — Splaiul Independenței.