Pe lângă produsele de hrănire și hidratare a pielii, avem nevoie și de exfoliere sau de gomaj, aceasta fiind un bun tratament pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafață pielii, care dau un aspect nemătăsos pielii. Un exfoliant excelent poate fi combinaţia dintre sare bine măcinată, ulei presat la rece și ulei esențial pentru aroma-terapie sau parfum. Iată două rețete naturale pentru gomaj și exfoliere:

Citește și: Epilarea cu zahăr și alte feluri în care poți folosi zahărul în cosmetică

Rețete naturale pentru gomaj și exfoliere: Exfoliant cu sare de mare

“Pentru a realiza propriul exfoliant, se combină o ceașcă de sare fină de mare sau sare de Himalaya, 1/3 cană ulei presat la rece (floarea soarelui, măsline, cocos etc.) și 10-15 picături de uleiuri esențiale de alegere. În cazul în care dorim o relaxare a sistemului nervos și un somn bun, putem opta pentru ulei de lavandă, de exemplu. Recomandabil este să nu se folosească mai mult de două sau trei uleiuri în combinație dacă dorim efecte terapeutice. Totul se amestecă bine. Când întregul conținut devine omogen, se depozitează într-un recipient care se păstrează la duş. Produsul se dă pe piele, imediat după duş. Se poate folosi o mănușă lufa pentru a freca pielea și a activa circulația sanguină”, spune profesoara de yoga Dana Ţupa.

Citește și: 5 cosmetice inutile pe care nu ar trebui să le mai cumperi

Rețete naturale pentru gomaj și exfoliere. Scrub cu migdale și mentă

Pentru a prepara un excelent scrub cu migdale și mentă, folosește următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de făină de migdale (sau migdale date prin râșnița de cafea)
  • 2 linguri ulei de jojoba
  • 4 linguri de miere
  • 5 picături de ulei esențial de migdale

Rețete naturale pentru gomaj și exfoliere. Mod de preparare:

Se pune făina de migdale și uleiul de jojoba într-un vas ceramic. Se amestecă bine, apoi se adaugă mierea și uleiul de mentă. Se amestecă până se incorporează.

Cum se folosește:

Mai întâi se curăță tenul, după care se aplică o linguriță din compoziția de mai sus pe fața umezită. Se masează ușor, evitând zona ochilor. Se lasă să acționeze puțin, după care se înlătură cu un prosop curat. Se aplică o loțiune tonică cu ajutorul unui disc de demachiat, pentru a înlătura complet scrubul. După aceea, se aplică o cremă hidratantă. Se folosește o dată pe săptămână.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com