Bucătăria

Mobila de bucătărie, împreună cu accesorii și electrocasnice, este probabil cel mai scump lucru de pe lista de renovare a oricărei persoane. Bucătăria este o zonă intens circulată și folosită, motiv pentru care trebuie să folosești cele mai bune materiale, de la parchet până la dulapuri. Parchetul trebuie să fie unul rezistent, potrivit pentru o zonă cu tranzit ridicat. Cel mai potrivit este unul laminat, cu grosimea de cel puțin 8 milimetri. Parchetul trebuie să fie ușor de curățat și rezistent la zgârieturi, tocmai din cauza folosirii intense a bucătăriei de fiecare membru al familiei, inclusiv animalele de companie.

 

Mobila de bucătărie se poate realiza la comandă pentru a folosi la maximum spațiul pe care îl ai la dispoziție. Corpurile cumpărate separat din magazin sau seturile de bucătărie standard nu vor fi mereu potrivite pentru dimensiunile încăperii tale. Mobila făcută la comandă îți va facilita și încorporarea electrocasnicelor precum cuptorul sau mașina de spălat vase. Vei avea astfel libertatea de a alege unde poziționezi chiuveta sau cât de mare ar trebui să fie blatul. Modelele de chiuvete bucatarie pe care trebuie să le cauți sunt cele care se integrează în designul ales, dar și ținând cont de nevoile tale. Dacă optezi pentru o mașină de spălat vase, chiuveta poate fi de dimensiuni mai mici și poți să o folosești doar atunci când pregătești și speli legumele sau când ai nevoie rapid de un pahar curat. 

 

Costurile pot crește mai ales atunci când vrei să ai o insulă în bucătărie sau dacă optezi pentru materiale precum marmură, inox sau granit pentru blaturi. Acestea sunt mai scumpe decât PAL-ul sau MDF-ul, însă oferă un aspect mult mai elegant, modern, și au o durată de viață mai lungă. De asemenea, mobilierul cu multe corpuri te va costa mai mult atunci când alegi lemn masiv. Dacă ai un buget ridicat, nu face compromisuri și alege doar materialele rezistente. Astfel vei reuși să faci o renovare care să arate perfect pentru mulți ani.

Șifonierul

Fie că ai o casă încăpătoare, fie că locuiești într-un apartament modest, vei avea nevoie de un spațiu generos pentru hainele întregii familii. Poate îți aduci aminte de perioadele în care locuiai în chirie și aveai la dispoziție un dulap mic, unde cutiile cu pantofi erau amestecate cu paltoanele și poșetele. Când ești la casa ta și vrei să faci o schimbare pe termen lung, trebuie să optezi pentru un șifonier mare, care să-ți ofere tot spațiul de care ai nevoie și ceva în plus. Dacă ai un perete mai mare în dormitor, apelează la atelierele care fac mobilă la comandă și alege-ți un model cu dimensiunile necesare pentru acoperirea întregului perete. Dacă vrei ca acesta să reziste în timp, lemnul masiv precum pinul sau stejarul sunt opțiuni potrivite. Sistemul de uși glisante este cel mai practic și mai rezistent pentru un șifonier folosit des.

Aspirator

O renovare completă trebuie să vină la pachet cu schimbarea electrocasnicelor vechi, iar unul dintre cele în care merită să investești mai mult este aspiratorul. Dacă vrei să ai animale de companie sau dacă ai copii, trebuie neapărat să ai în casă un aspirator puternic, pe care să nu fie nevoie să-l schimbi prea curând. Un program încărcat nu îți permite să te ocupi zi de zi de curățenie, așa că un aspirator care are mai multe funcții te va ajuta să le faci pe toate mai repede. Un aspirator vertical dotat cu funcție de mop este perfect pentru momentele în care apuci să faci curățenie la ultima oră sau dacă trebuie să cureți rapid o pată de pe parchet sau gresie. Astfel de aspiratoare au, de obicei, și posibilitatea de a folosi un accesoriu de mână pentru canapele sau colțuri. Cu ajutorul acestora cureți cu ușurință firimiturile lăsate în urmă de copii sau părul de animale de pe fotolii. Un aspirator silențios este recomandat atunci când ai un bebeluș, dar trebuie să păstrezi mereu casa impecabilă.

 

Investește în piesele esențiale și în materiale de calitate, fără a trece cu vederea stabilirea unui plan de design cu bun gust și potrivit dimensiunilor spațiului. Nu te zgârci nici când vine vorba de electrocasnice, dacă nu vrei să le schimbi în fiecare an. Think smart!

 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Bricodepot