Remedii naturale pentru endometrioză Ashwagandha (Ginsengul indian)

Ashwagandha (Withania somnifera), numită și Ginseng siberian, ajută sistemul endocrin să funcționeze bine. Reglează sistemul imunitar în ambele sensuri: stimulează imunitatea atunci când acceasta este scăzută și nu răspunde provocărilor mediului, dar și poate stopa răspunsurile autoimune care pot influența negativ fertilitatea.

Remedii naturale pentru endometrioză – Propolis

Propolisul este este o rășină colectată de albine de pe diferite specii de arbori, la care se adaugă polen, ceară și secreții proprii. El este folosit ca un lipici la „căptușirea” stupului și are și efect antiseptic, este un adevărat scut care apără locuitorii stupului de agresiunea microbilor. Un studiu publicat în ”Fertility and Sterility” arată că 60% dintre femeile cu infertilitate cauzată de endometrioză care au consumat 500 mg de propolis de două ori pe zi timp de 9 luni au rămas însărcinate. În opoziție, în grupul de control cu femei care sufereau de endometrioză și care nu au luat propolis, doar 20 % au rămas însărcinate.

Remedii naturale pentru endometrioză – Brusturele (Arctium lappa)

Brusturele ajută ficatul să funcționeze la parametri normali și echilibrează hormonal. Ceea ce face este că ajută la detoxifierea întregului corp și are efecte antiinflamatoare.

Remedii naturale pentru endometrioză – Uleiul de ricin

Se folosește pentru uz extern. Se aplică pe abdomen pentru a stimula circulația și vindecarea organelor interne.

Remedii naturale pentru endometrioză – Scorțișoara

Scorțișoara reduce sângerările abundente din timpul ciclului. Stimulează circulația în zona sistemului reproducător. Astfel, se poate grăbi vindecarea organelor afectate de endometrioză.

Remedii naturale pentru endometrioză – Dong Quai (Angelica sinensis)

Dong Quai stimulează circulația sangvină. Astfel, se creează noi celule pentru a înlocui țesutul bolnav și se stopează creșterea în exces a țesutului endometrial. Limitează formarea cicatricilor. Stimulează un răspuns sănătos al sistemului imunitar. Reduce depresia, oboseala și simptomele psiho-emoționale asociate endometriozei.

Sursa foto: 123rf.com