Dacă momentan nu ai un partener, nu ceda ispitei de a-ți găsi pe cineva doar pentru a-l prezenta rudelor sau ca să nu te mai simți singură de Sărbători. Relațiile sănătoase nu se formează înainte de Crăciun. ”Nu îți poți programa un termen limită pentru începerea unei relații. Nu este sigur că vei găsi persoana potrivită sau dacă aceasta va fi pregătită la momentul pe care ți-l dorești tu”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”O abordare mai realistă și mai pragmatică este să fii gata să cunoști oameni noi”. În caz că tocmai te-ai despărțit de partenerul tău, află cum să faci ca următoarea relație să fie un succes.

Relațiile sănătoase nu se formează înainte de Crăciun. Așteaptă bărbatul potrivit

Nu există o soluție standard la această problemă. Până la urmă, ”chiar și dintr-o relație nepotrivită poți învăța multe lucruri utile, care pot duce, apoi, la o căsnicie de succes. Totuși, cred că este mai bine să nu faci ceva în care nu crezi de la început, doar pentru a evita un anume disconfort. Speranța că lucrurile se vor remedia pe parcurs este nerealistă, pentru că probabilitățile sunt mici”, observă Tedy Creștin. De ce să suferi lângă un bărbat cu care nu te înțelegi, în loc să te bucuri de libertatea pe care ți-o dă singurătatea? Poți merge în excursii, la teatru, la film sau poți sta acasă, după cum îți dorești. Nu ești legată de nimeni și de nimic. Ai timp să te gândești, să-ți dai seama mai bine ce-ți place și ce nu-ți place. Așa vei ști să-l alegi mai bine pe cel alături de care îți dorești să trăiești.

Citește și: Viața după despărțirea de partener. Cum uiți pe cineva în 8 pași

Relațiile sănătoase nu se formează înainte de Crăciun: Disperarea nu e un sfetnic bun

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Disperarea de a fi cu cineva duce la compromisuri foarte mari, care nu pot fi rezolvate pe parcurs. Dezastrul poate fi prevenit prin educație, dezvoltare personală, angrenarea în cât mai multe activități și proiecte. Astfel, nu te vei mai gândi la faptul că ești singură. Mai mult, implicarea în diverse domenii îți dă oportunitatea de a cunoaște oameni noi și interesanți. Ei vor fi asemănători ție, pentru că au preocupări care te pasionează și pe tine. Caută un bărbat care să nu fie posesiv, concentrat pe propria persoană și pe nevoia de a poseda o parteneră,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com